O Σκαβάντζος κατεδαφίζεται – υπάρχει Δήμαρχος;




(imaginistes.com)

Πέρασαν 48 ώρες από την στιγμή που ασχοληθήκαμε (με έντονο ύφος) με την κατεδάφιση του Παντοπωλείου Σκαβάντζου. Η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε να τοποθετηθούν στο κρίσιμο αυτό ζήτημα οι αρμόδιοι φορείς της συνοικίας. Πέσαμε έξω. Εκτός από από κάποιες μεμονωμένες φωνές στα ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μερικά τηλεφωνήματα φίλων, επικράτησε σιγή ιχθύος. Ηταν μια δυσάρεστη και απογοητευτική εικόνα. Τι και αν γύρω μας συντελείται μια βάρβαρη καταστροφή. Η κοινωνία του Μπραχαμίου είναι προφανές ότι βρίσκεται εν υπνώσει. Δήμαρχος και Δημοτική Αρχή, Αντιπολίτευση, Παρατάξεις, πολίτες και λοιποί συγγενείς αγρόν αγοράζουν.

Από αυτόν τον χώρο κάνουμε κατά καιρούς προτάσεις, παίρνουμε πρωτοβουλίες , ανοίγουμε θέματα και τέλος πάντων προσπαθούμε να παρέμβουμε με ότι μέσα διαθέτουμε. Επικροτούμε τα θετικά και κριτικάρουμε τα κατά την άποψη μας αρνητικά.

Δεν είναι φυσικά παράπονο, είναι διαπίστωση. Ποτέ εκλεγμένοι αρμόδιοι Δημοτικοί παράγοντες δεν έκαναν τον κόπο, έστω και μια φορά να κάνουν μια παρατήρηση, μια διευκρίνηση στα γραφόμενα μας. Αντίθετα γυρίζουν το κεφάλι αλλού από το πραγματικό πρόβλημα και , με “άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε”, καταγγέλουν το πλαίσιο , τον διωγμό που υφίστανται, τους κακούς , τους Νεφελίμ και κάθε κακό συναπάντημα. Η Δήμαρχος δεν χάνει ευκαιρία να επιβεβαιώνει τον τίτλο που ατύπως της έχει απονεμηθεί, της ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ.

Στο συγκεκριμένο θέμα του Σκαβάντζου και παρ’ότι είχαμε κατά καιρούς ανεπίσημες συζητήσεις για την ανάγκη διατήρησης του ιστορικού κτιρίου , τώρα κωφεύει και αρνείται να πάρει μια θέση και να μας εξηγήσει άν ήταν στα σχέδια της η διατήρηση του χώρου. Βέβαια αν ίσχυε κάτι τέτοιο θα πρέπει να μας αποδείξει ποιες κινήσεις έγιναν ώστε το πάνω από 100 χρόνια κτίριο του Σκαβάντζου αποτελεί και πρέπει χαρακτηρίζεται Νεώτερο Ιστορικό Μνημείο , άρα μη κατεδαφιστέο. Ζητάμε ψύλους στ’ άχυρα; Επαναλαμβάνουμε το κρίμα στο λαιμό σας και λαιμό όλων μας , γιατί δεν εξαιρούμε τους εαυτούς μας από αυτήν την ντροπή. Έχουμε και μεις ευθύνες διότι δεν “σηκώσαμε” έγκαιρα το θέμα.

Η Δήμαρχος, εν όψει των προσεχών εκλογών θα προσπαθήσει, και καλά θα κάνει, (άλλωστε αυτή είναι η δουλειά κάθε πολιτικού) να αναπαράξει με κάθε θυσία την εξουσία της. Η πλατεία Αγ. Δημητρίου είναι μια χρυσή ευκαιρία και δεν πρέπει να πάει χαμένη. Θα χρησιμοποιηθεί στο βωμό της σκοπιμότητος και της μικροπολιτικής.

ΖΗΤΑΜΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑ 5 ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΜΕ ΓΝΩΜΩΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ .

Ο ΣΚΑΒΑΝΤΖΟΣ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΧΩΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΟΠΟΥ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΕΙ ΤΟΝ ΟΠΑΠ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ, ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΝΟΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΚΟΣΜΗΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΛΙΣΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.