Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο αύριο στον Άγιο Δημήτριο
Στο πλαίσιο της ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ για εικοσιτετράωρο κλείσιμο των δημοτικών υπηρεσιών (με εξαίρεση τις κοινωνικοπρονοιακές δομές) ο Δήμος Αγ. Δημητρίου θα παραμείνει κλειστός, σήμερα Δευτέρα 8 Ιουλίου.
Με αφορμή την αιφνιδιαστική απόφαση της Κυβέρνησης για κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και άλλων υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως η σχολική φύλαξη, η Δήμαρχος Αγ. Δημητρίου συγκαλεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, αύριο, Τρίτη 9 Ιουλίου στις 8:00μ.μ. προκειμένου να εξεταστούν και συζητηθούν οι πρόσφατες εξελίξεις και να αποφασιστεί ο τρόπος δράσης και αντιμετώπισης της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί.

Σε κάθε περίπτωση η Δήμαρχος κ. Μαρία Ανδρούτσου και η Διοίκηση του Δήμου Αγ. Δημητρίου εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στο ενδεχόμενο κατάργησης αρμοδιοτήτων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι οποίες είναι συνταγματικά κατοχυρωμένες από δεκαετίες. Η κατάργηση υπηρεσιών των Δήμων είναι απαράδεκτη, όταν μάλιστα έχει προηγηθεί εκχώρηση αρμοδιοτήτων στους ΟΤΑ όπως η εξολοκλήρου διαχείριση και λειτουργία των σχολικών κτηρίων.

Οι άστοχοι και πρόχειροι κυβερνητικοί χειρισμοί, απαξιώνουν σκόπιμα και με σχέδιο το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε μια εποχή που οι Δήμοι είναι εκείνοι που έχουν συμβάλει και συνεχίζουν να συμβάλουν τα μέγιστα στη διατήρηση και συνοχή του κοινωνικού ιστού, στο πλαίσιο της βαθιάς οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζουμε ως χώρα.

Στο Δήμο Αγ. Δημητρίου, πιστεύουμε σε μια ακηδεμόνευτη Τοπική Αυτοδιοίκηση που υπηρετεί τον πολίτη, σε μια Τοπική Αυτοδιοίκηση ανοικτή και ανατροφοδοτούμενη από την κοινωνία με πολιτικό, διεκδικητικό και αγωνιστικό περιεχόμενο, καθώς και κοινωνικό ρόλο. Η σκόπιμη και υποκινούμενη υποβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την Κυβέρνηση και τις απαιτήσεις της Τρόικας, οδηγεί στην πλήρη απαξίωση του ρόλου των υπηρεσιών της, οδηγώντας τη χώρα, πολλές δεκαετίες πίσω αφού οι μέχρι τώρα χειρισμοί της αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει ένας ολοκληρωμένος και συνολικός σχεδιασμός για την πραγματική εξυγίανση της Δημόσιας Διοίκησης.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.