Ανοίγουν στις 12 το μεσημέρι oι νέοι σταθμοί του Μετρό (VIDEO)




Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας επισκέφθηκε χθες λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τους νέους σταθμούς του μετρό, στα νότια προάστια.

Η επίσκεψη έγινε αιφνιδιαστικά αφού είχαν προγραμματιστεί για σήμερα Παρασκευή τα επίσημα εγκαίνια που τελικά δεν θα γίνουν.

Η αστυνομία είχε πληροφορίες ότι ετοιμάζονται κινητοποιήσεις δημοτικών αστυνομικών και σχολικών φυλάκων.

Διμοιρίες των ΜΑΤ και πάνοπλοι αστυνομικοί είχαν αποκλείσει το σταθμό του μετρό στην Ηλιούπολη ενώ στο τερματικό σταθμό του Ελληνικού εμφανίστηκαν με ντουντούκες δημοτικοί αστυνομικοί οι οποίοι άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα, την ώρα που ο κ.Χρυσοχοΐδης βρισκόταν μέσα στο σταθμό και έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

«Παρακολούθησα σήμερα την τελευταία δοκιμαστική διαδρομή του μετρό” είπε ο κ.Χρυσοχοΐδης

“Παραδίδουμε αύριο στον κόσμο των Νοτίων Προαστίων, τους τέσσερις νέους Σταθμούς. Η απόσταση από το κέντρο της πόλης μέχρι το Ελληνικό διαρκεί, πλέον, 14 λεπτά.

Κάθε φορά που επεκτείνουμε ένα δίκτυο εθνικό ή τοπικό κάνουμε ένα βήμα για την κοινωνική ανακούφιση. Το μετρό σε αυτές τις γειτονιές θα εξυπηρετήσει τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Τα δίκτυα υποδομών όμως είναι και ανάπτυξη. Δίνουν δουλειές, μεροκάματα για να κατασκευαστούν, αλλά και βοηθούν στο να διασυνδεθούν και να ζωντανέψουν οι γειτονιές.

Ευχαριστώ όλους όσους εργάστηκαν για την κατασκευή του έργου, τους εργαζόμενους και τη διοίκηση του μετρό που μήνες τώρα κάνουν τις δοκιμές του έργου ώστε να είμαστε ασφαλείς, καθώς και τους προκατόχους μου υπουργούς που με τις αποφάσεις τους ξεπέρασαν χιλιάδες εμπόδια για την υλοποίηση του έργου».

Οι σταθμοί των νοτίων προαστίων αναμένεται να εξυπηρετούν καθημερινά 80.000 επιβάτες. Η εκτίμηση από την Αττικό Μετρό είναι ότι με την έναρξη της λειτουργίας της επέκτασης θα μειωθούν κατά 50.000 οι ημερήσιες μετακινήσεις με Ι.Χ. αυτοκίνητα, ενώ η διαδρομή Ελληνικό – Σύνταγμα θα γίνεται σε 14 λεπτά.
Στην επέκταση του Ελληνικού θα χρησιμοποιηθούν πέντε συρμοί τρίτης γενιάς με έξι βαγόνια – από τους 17 που κατασκευάστηκαν στη Νότια Κορέα και βρίσκονται στο αμαξοστάσιο του Ελαιώνα. Οι υπόλοιποι 12 θα δρομολογηθούν στην επέκταση του Πειραιά.

Το αγκάθι της στάθμευσης. Το πρόβλημα στη γραμμή των 5,5 χιλιομέτρων είναι ότι δεν θα λειτουργήσουν οι σταθμοί πάρκινγκ σε Ελληνικό και Αργυρούπολη με 1.000 θέσεις στάθμευσης Ι.Χ. αυτοκινήτων, όπως προβλεπόταν στον αρχικό σχεδιασμό.
Από την Αττικό Μετρό εμφανίζονται «ιδιαίτερα απαισιόδοξοι» για τη λειτουργία των πάρκινγκ. «Παρά τις προσπάθειες που κάναμε τα τελευταία χρόνια για την εξεύρεση αυτών των θέσεων, οι χώροι στάθμευσης θα προστεθούν σε αυτούς του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού», εξηγούν. «Ωστόσο με τερματικούς σταθμούς χωρίς χώρους στάθμευσης ενδέχεται να δημιουργηθούν προβλήματα».
tanea.gr

http://www.youtube.com/watch?v=DD8LcCQENOU

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.