Ανακοίνωση της Δημοτικής Αστυνομίας Αλίμου – Βίντεο από την πορεία τους




Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ:

Όπως γνωρίζετε, την Τετάρτη 17 Ιουλίου, ψηφίζεται στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο το οποίο καταργεί τις υπηρεσίες της Δημοτικής Αστυνομίας και των Σχολικών Φυλάκων. Τη στιγμή που όλες οι χώρες του κόσμου και ειδικά οι Ευρωπαϊκές διαθέτουν ισχυρές Δημοτικές Αστυνομίες, η Ελλάδα πρωτοπορεί παγκοσμίως και καταργεί το θεσμό.
Στο Δήμο μας, υπηρετούμε στη Δημοτική Αστυνομία 11 άτομα, με μέσο όρο ηλικίας τα 32 έτη, οι οποίοι διοριστήκαμε ακολουθώντας τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Το 2008, μετά από εξάμηνη εκπαίδευση στη σχολή της Δημοτικής Αστυνομίας στην Πτολεμαϊδα, ξεκινήσαμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στους πολίτες του Δήμου Αλίμου.

Το κοινωνικό μας έργο στην πενταετία αυτή, είναι το εξής :

• Καταπολεμήσαμε με απόλυτη επιτυχία το παρεμπόριο. Μόνο το 1ο εξάμηνο του 2013 κατασχέθηκαν πάνω από 1.700 προϊόντα από παράνομους μικροπωλητές, τα οποία και καταστράφηκαν σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες.
• Βρεθήκαμε κοντά στους ανήμπορους συνανθρώπους μας, βεβαιώνοντας κατ’ οίκον το γνήσιο της υπογραφής σε πάνω από 3.600 περιπτώσεις.
• Παραδώσαμε στους πολίτες 350 θέσεις στάθμευσης, απομακρύνοντας ισάριθμα εγκαταλελειμμένα οχήματα, τα οποία αποτελούσαν εστία μόλυνσης για την πόλη μας, ενώ 652 οχήματα απομακρύνθηκαν με βούληση των ιδιοκτητών τους, ύστερα από δική μας προτροπή.
• Σε συνεργασία με τους σχολικούς φύλακες, οι οποίοι επίσης απολύονται, φροντίζαμε για την προστασία των σχολικών εγκαταστάσεων.
• Καταπολεμήσαμε την παράνομη και αντικοινωνική στάθμευση, μεριμνώντας για την προσβασιμότητα των πεζοδρομίων και των ραμπών ΑΜΕΑ.
• Συμβάλαμε στην προστασία των παιδικών χαρών και των κοινοχρήστων χώρων, αλλά και στην εύρυθμη λειτουργία πολλών υπηρεσιών του Δήμου μας, όπως η οικονομική υπηρεσία, η τεχνική υπηρεσία, το γραφείο καταστημάτων κ.α.
• Ασκούσαμε 28 αρμοδιότητες, που αφορούν την ομαλή καθημερινότητα των πολιτών και την εύρυθμη λειτουργία των πόλεων.

Δυστυχώς το έργο μας διακόπτεται βίαια με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, το οποίο θέτει το σύνολο του προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας σε διαθεσιμότητα και το οδηγεί στην απόλυση. Οι υποσχέσεις για μετάταξη των Δημοτικών Αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ. είναι πλαστές αφού σκοπός της κατάργησης είναι οι απολύσεις και τίποτα άλλο. Οι διαβεβαιώσεις του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης για μετάταξη του προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας στην ΕΛ.ΑΣ. είναι απολύτως ψευδείς, καθώς σύμφωνα με την παράγραφο Ζ2 του νόμου 4093/2012, όταν μια υπηρεσία
καταργείται στο σύνολό της, το προσωπικό της ΔΕΝ μπαίνει σε καθεστώς κινητικότητας αλλά σε διαθεσιμότητα, και στη συνέχεια απολύεται.

Τέλος πιστεύουμε ακράδαντα πως η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας πέρα από τα κενά αστυνόμευσης που θα δημιουργήσει στους παραπάνω τομείς θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το ήδη τεράστιο φορτίο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Με την παρούσα ανακοίνωση, προσδοκούμε στην αποκατάσταση της αλήθειας και τόσο εμείς όσο και οι σχολικοί φύλακες του Δήμου μας, σας καλούμε να στηρίξετε τον δίκαιο αγώνα μας.

http://www.youtube.com/watch?v=GyinJshMwNw

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.