Ρουμάνοι κακοποιοί ανατίναξαν Α.Τ.Μ και καφετέρια στη Γλυφάδα (VIDEO)




Εξιχνιάσθηκαν, από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ακόμη μία περίπτωση «παγίδευσης – ανατίναξης» μηχανήματος Α.Τ.Μ. και μία ληστεία σε κοσμηματοπωλείο, σε περιοχές της Αττικής

Στις περιπτώσεις αυτές εμπλέκονται μέλη εγκληματικής ομάδας, η οποία εξαρθρώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο στην Εύβοια



“Ή συμμορφώνεστε ή φεύγετε” – Tελεσίγραφο του Δήμου Αλίμου για την κακοποίηση του παραλιακού μετώπου

Ταυτοποιήθηκαν για την κατά περίπτωση συμμετοχή τους, οι δύο υπήκοοι Ρουμανίας, που συνελήφθησαν την 09.10.2012 στο Βαθύ Αυλίδας Ευβοίας και έχουν ήδη προφυλακιστεί

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο αυτοί Ρουμάνοι, μαζί με άλλους συνεργούς τους «ανατίναζαν» μηχανήματα Α.Τ.Μ. σε διάφορες περιοχές της χώρας για να αφαιρέσουν χρήματα

Σε συνέχεια του από 10.10.2012 Δελτίου Τύπου μας, που αφορά στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας, η οποία ενέχεται σε ανατινάξεις – διαρρήξεις μηχανημάτων Α.Τ.Μ σε διάφορες περιοχές της χώρας, εξιχνιάσθηκαν από την συνεχιζόμενη μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, ακόμη μία περίπτωση «παγίδευσης – ανατίναξης» μηχανήματος Α.Τ.Μ. και μία ληστεία σε κοσμηματοπωλείο, που διαπράχθηκαν σε περιοχές της Αττικής.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, σε συνδυασμό με την συλλογή και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψαν, κατά περίπτωση, τα στοιχεία ταυτότητας των δύο υπηκόων Ρουμανίας, ηλικίας 37 και 29 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν για την συμμετοχή τους στην εγκληματική ομάδα, την 09-10-2012 στο Βαθύ Αυλίδας Ευβοίας και έχουν ήδη προφυλακισθεί στα καταστήματα Κράτησης Κορυδαλλού και Χαλκίδας, αντίστοιχα.

Ειδικότερα, την 11-01-2011 τα ξημερώματα, τρεις δράστες, μεταξύ των οποίων και ο 29χρονος υπήκοος Ρουμανίας, εισήλθαν σε διαμέρισμα πολυκατοικίας σε περιοχή της Αθήνας και ακινητοποίησαν 66χρονο ημεδαπό, τον οποίο μετέφεραν σε ξενοίκιαστο διαμέρισμα του 1ου ορόφου, όπου τον έδεσαν σε καρέκλα.

Στη συνέχεια δύο από τους δράστες διέρρηξαν με την χρήση οξυγονοκόλλησης και βαριοπούλας τις πόρτες ασφαλείας κοσμηματοπωλείου, που βρίσκεται στον 3ο όροφο της ίδιας πολυκατοικίας και αφαίρεσαν κοσμήματα, που η συνολική τους αξία υπερβαίνει τις (150.000) ευρώ.

Επιπλέον, εξιχνιάσθηκε η «παγίδευση – ανατίναξη» μηχανήματος Α.Τ.Μ. υποκαταστήματος τράπεζας σε περιοχή της Γλυφάδας Αττικής, που διαπράχθηκε από τον 37χρονο υπήκοο Ρουμανίας, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών του, την 08-10-2012 τα ξημερώματα.

του Μιχάλη Λαγάνη – newsit.gr 

Εικόνες Βαγδάτης στον κεντρικότερο δρόμο της Ανω Γλυφάδας από την έκρηξη του ΑΤΜ το οποίο ήταν τοποθετημένο σε καφετέρια ακριβώς δίπλα στη ΔΟΥ της περιοχής και απέναντι από σχολείο.

Σείστηκε ο κόσμος από την έκρηξη που έγινε 3.50 τα ξημερώματα στην οδό Γούναρη 277.

Οι ληστές βομβιστές ανατίναξαν το ΑΤΜ που βρισκοταν στην καφετέρια “taxis cafe” ακριβώς δίπλα από την ΔΟΥ Γλυφάδας και αφαίρεσαν τις 3 από τις 4 κασετίνες με τα χρήματα.

Προκάλεσαν όμως ανυπολόγιστες ζημιές στην καφετέρια η οποία καταστράφηκε ολοσχερώς.

O ιδιοκτήτης της καφετέριας ήταν σε κατάσταση σοκ. Οπως δήλωσε μετά από 7 χρόνια σκληρής δουλειάς είδε τους κόπους του να τινάζονται στο αέρα.

Σύμφωνα με την αστυνομία ειναι η πρώτη φορά που οι ληστές βομβιστές καταφέρνουν να ανατινάξουν ΑΤΜ και να πάρουν και τα χρήματα. Είχαν προηγηθεί 4 ακόμη “χτυπήματα” σε ΑΤΜ αλλά τότε είχαν καεί και τα χαρτονομίσματα.

http://www.youtube.com/watch?v=kHxQTfdY8Ww
Πως τινάζουν στον αέρα τα ΑΤΜ
Τα τελευταία χρόνια ξεκίνησε να εφαρμόζεται στα ΑΤΜ (Automatic Teller Machines) αυτή η μέθοδος. Σε ΑΤΜ που είναι απομονωμένα ή στεγάζονται μέσα ή δίπλα από άλλες επιχειρήσεις, με τη χρήση ενός λοστού ή άλλου εργαλείου, ανοίγουν το καπάκι της οπής, από οπού εξέρχονται τα χαρτονομίσματα. Στη συνέχεια τοποθετούν στο εσωτερικό του ένα λάστιχο που επάνω σε αυτό είναι στερεωμένο και ένα δίκλωνο καλώδιο με τις δυο απολήξεις του γυμνές.
Το λάστιχο με το καλώδιο καταλήγει σε μια φιάλη γκαζιού και το καλώδιο σε μια μπαταρία.
Συνήθως όλα αυτά συμβαίνουν εντός ενός οχήματος, το οποίο είναι παρκαρισμένο από έξω.
Μέσω του λαστιχένιου σωλήνα παροχετεύουν στο εσωτερικό του χρηματοκιβωτίου του ΑΤΜ γκάζι.
Όταν εισέλθει η επιθυμητή ποσότητα αεριού, βραχυκυκλώνουν τους ακροδέκτες του αεριού, αναφλέγοντας το αέριο.
Οι συνέπειες αυτού είναι να ανατιναχτεί από μέσα προς τα έξω το χρηματοκιβώτιο, εκσφενδονίζοντας την πόρτα του χρηματοκιβωτίου και λοιπών εξαρτημάτων μακριά.
Τότε οι κλέφτες επιστρέφουν στο ΑΤΜ και αρπάζουν τις γεμιστήρες με τα χρήματα.
Αυτή είναι μια μέθοδος κλοπής που γνωρίζει μεγάλη άνθιση στην Ιταλία αλλά και στη Γερμάνια.

Η ανωτέρω «παγίδευση – ανατίναξη» έγινε ακριβώς μία ημέρα πριν την εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας στην Αυλίδα Εύβοιας (09-10-2012), όπου τα μέλη της είχαν μόλις καταφθάσει από την Αθήνα με σκοπό την παραβίαση του Α.Τ.Μ. της περιοχής, πράξη η οποία ματαιώθηκε παρά τη θέληση τους και λόγω του εντοπισμού τους από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο υπήκοοι Ρουμανίας, μαζί με άλλους συνεργούς τους, «ανατίναζαν» μηχανήματα Α.Τ.Μ. σε διάφορες περιοχές της χώρας για να αφαιρέσουν χρήματα. Μάλιστα μετά την εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας, εξιχνιάσθηκαν πέντε περιπτώσεις «παγίδευσης – ανατίναξης» μηχανημάτων Α.Τ.Μ. σε Αττική, Βοιωτία, Αχαΐα και Κορινθία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, αφού επέλεγαν προσεκτικά τους χώρους, όπου είναι εγκατεστημένα Α.Τ.Μ, προσέγγιζαν τα μηχανήματα και διοχέτευαν στο εσωτερικό τους, με λάστιχα υψηλής πίεσης, αέριο από φιάλες. Στη συνέχεια, προκαλούσαν έκρηξη του αερίου, με σπινθήρα συσσωρευτή, με αποτέλεσμα να καταστρέφεται το εξωτερικό μέρος των Α.Τ.Μ. και να απελευθερώνονται οι ειδικές κασετίνες που περιείχαν τα χαρτονομίσματα.

Σε βάρος των δύο υπηκόων Ρουμανίας, σχηματίζεται συμπληρωματική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ληστείας, για εκρήξεις σε μηχανήματα Α.Τ.Μ και διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, η οποία με την ολοκλήρωση του προανακριτικού έργου θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ ερευνάται η εμπλοκή – συμμετοχή των μελών της εγκληματικής ομάδας και σε άλλες συναφείς εγκληματικές ενέργειες, σε όλη την επικράτεια.

 Αποκαλύψεις για την σκληρή συμμορία των Ρουμάνων κακοποιών που είχε σπείρει τον τρόμο σε τράπεζες, καταστήματα και διαμερίσματα…

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψαν τα στοιχεία δύο Ρουμάνων, 37 και 29 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν για την συμμετοχή τους στην εγκληματική ομάδα, την 09-10-2012 στο Βαθύ Αυλίδας Ευβοίας και έχουν ήδη προφυλακισθεί στα καταστήματα Κράτησης Κορυδαλλού και Χαλκίδας, αντίστοιχα.

Έδεσαν τον ιδιοκτήτη και λήστεψαν το κοσμηματοπωλείο Ειδικότερα, την 11-01-2011 τα ξημερώματα, τρεις δράστες, μεταξύ των οποίων και ο 29χρονος Ρουμάνος μπήκαν σε διαμέρισμα πολυκατοικίας σε περιοχή της Αθήνας και ακινητοποίησαν 66χρονο ιδιοκτήτη, τον οποίο μετέφεραν σε ξενοίκιαστο διαμέρισμα του 1ου ορόφου, όπου τον έδεσαν σε καρέκλα.

Στη συνέχεια δύο από τους δράστες διέρρηξαν με την χρήση οξυγονοκόλλησης και βαριοπούλας τις πόρτες ασφαλείας κοσμηματοπωλείου, που βρίσκεται στον 3ο όροφο της ίδιας πολυκατοικίας και αφαίρεσαν κοσμήματα, που η συνολική τους αξία υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ.

Επιπλέον, εξιχνιάσθηκε η «παγίδευση – ανατίναξη» μηχανήματος Α.Τ.Μ. υποκαταστήματος τράπεζας σε περιοχή της Γλυφάδας Αττικής, που διαπράχθηκε από τον 37χρονο Ρουμάνο μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών του, την 08-10-2012 τα ξημερώματα.

Οι αστυνομικοί έβαλαν τέλος στη δράση της σπείρας Η «παγίδευση – ανατίναξη» έγινε ακριβώς μία ημέρα πριν την εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας στην Αυλίδα Εύβοιας (09-10-2012), όπου τα μέλη της είχαν μόλις καταφθάσει από την Αθήνα με σκοπό την παραβίαση του Α.Τ.Μ. της περιοχής, πράξη η οποία ματαιώθηκε παρά τη θέληση τους και λόγω του εντοπισμού τους από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο Ρουμάνοι, μαζί με άλλους συνεργούς τους, «ανατίναζαν» μηχανήματα Α.Τ.Μ. σε διάφορες περιοχές της χώρας για να αφαιρέσουν χρήματα. Μάλιστα μετά την εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας, εξιχνιάσθηκαν πέντε περιπτώσεις «παγίδευσης – ανατίναξης» μηχανημάτων Α.Τ.Μ. σε Αττική, Βοιωτία, Αχαΐα και Κορινθία.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.