“Λευκή επιταγή ζητά η δημοτική αρχή για τη βιβλιοθήκη”




ΣΤΡΟΦΗ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ: "Λευκή επιταγή ζητά η δημοτική αρχή για τη βιβλιοθήκη"

Στις 27/5/13 η δημοτική αρχή έφερε προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο πρόταση ποσού 90.000 € για τον εξοπλισμό της υπό ίδρυση δημοτικής βιβλιοθήκης (που θα εγκατασταθεί στο νεοκλασικό της Αϊδινίου, όπως προφορικά ενημέρωσε σε προηγούμενη συνεδρίαση ο δήμαρχος).

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, παρά τις διαμαρτυρίες μας, κανείς δεν μπήκε στον κόπο να ενημερώσει για τα σχέδια και τις μελέτες που (υποτίθεται ότι) έχει κάνει ο δήμος για το ζήτημα αυτό. Στις ερωτήσεις της αντιπολίτευσης για τον τρόπο λειτουργίας της βιβλιοθήκης, το χαρακτήρα της, το συνολικό κόστος, το είδος, το πλήθος και τον τρόπο επιλογής των βιβλίων, αλλά ακόμη και για το κατά πόσο το κτίριο που επιλέχθηκε (με τι κριτήρια άραγε;) μπορεί να αντέξει το βάρος των βιβλίων, η δημοτική αρχή απαίτησε το δημοτικό συμβούλιο να υπογράψει λευκή επιταγή. Άλλωστε, οι κ. Χατζατουριάν, Τζουλάκης και Κουτελάκης έχουν επισκεφθεί τη γνωστή στο πανελλήνιο βιβλιοθήκη της Βέροιας, άρα «δεν είναι δυνατόν να μην τα έχουν σκεφτεί όλα αυτά…». Ή όπως εξήγησε ο δήμαρχος: «Ας ξεκινήσει πρώτα να δουλεύει η βιβλιοθήκη και βλέπουμε».

Η τακτική της δημοτικής αρχής δεν κρύβει μόνο αλαζονεία και προχειρότητα. Άλλη μια σημαντική πολιτιστική υποδομή αντιμετωπίζεται ως προσωπική ιδιοκτησία των υπευθύνων του δήμου, χωρίς καμία έγνοια για χάραξη πολιτικής ή για διαφάνεια. Αντίθετα όμως με ό,τι πιστεύει η δημοτική αρχή, το δημοτικό συμβούλιο δεν υπάρχει για να εγκρίνει τιμολόγια για ράφια και κουρτίνες, ούτε ο λαός της πόλης για να εμφανίζεται στο προσκήνιο κάθε τέσσερα χρόνια.

Η ΣΤΡΟΦΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ θα συνεχίσει να μάχεται δυναμικά για να επιστρέψει ο ουσιαστικός διάλογος και ο πολιτικός σχεδιασμός στο δημοτικό συμβούλιο∙ Απέναντι και παρά τις αντίθετες επιθυμίες των συμβούλων της πλειοψηφίας, που για μια ακόμη φορά έδειξαν ομόφωνα την περιφρόνησή τους στις δημοκρατικές λειτουργίες.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.