Δικαίωση για το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης




Δικαίωση για το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης η απόφαση της Επιτροπής Αναγκαιότητας – Καταλληλότητας για το 3ο Γυμνάσιο Λύκειο Βούλας.

Η κατασκευή του 3ου Γυμνασίου- Λυκείου στη Βούλα αποτελεί χρόνιο αίτημα του Δήμου και των κατοίκων της περιοχής. Για την προώθηση αυτού του ζητήματος, το Δημοτικό Συμβούλιο πριν μερικούς μήνες ψήφισε, μετά από εισήγηση της Δημοτικής Αρχής, την επανεπιβολή-απαλλοτρίωσης του οικοπέδου στο οποίο σχεδιάζεται η κατασκευή του σχολείου. Για την ακύρωση αυτής της απόφασης, υπήρξε προσφυγή στην Περιφέρεια, η οποία όμως απερρίφθη. Αυτή ήταν μια πρώτη νίκη του Δήμου στην προσπάθεια του να προχωρήσει το έργο.

Πριν από μερικές ημέρες υπήρξε όμως ακόμη μια θετική εξέλιξη σε αυτήν την υπόθεση, αφού συνεδρίασε η Επιτροπή Αναγκαιότητας – Καταλληλότητας παρόντος του Δημάρχου κ. Σ. Πανά και αφού έγινε επιτόπια αυτοψία και αναλυτική ενημέρωση (από το Δήμαρχο) , έκρινε ότι είναι αναγκαία η δημιουργία σχολικού συγκροτήματος στην περιοχή αποφάσισε ότι ο χώρος που έχει επιλεγεί για την κατασκευή του νέου σχολείου είναι κατάλληλος.

Η συγκεκριμένη απόφαση της Επιτροπής έχει ιδιαίτερη σημασία και αξία, γιατί χωρίς αυτήν δεν θα μπορούσαν να προχωρήσουν οι ενέργειες για την υλοποίηση του έργου, ούτε θα ήταν δυνατόν να γίνει απαλλοτρίωση του οικοπέδου.

Πρόκειται για μια ακόμη νίκη του Δήμου , ένα σημαντικό βήμα μπροστά στην προσπάθεια να γίνει πράξη η κατασκευή του 3ου Γυμνασίου – Λυκείου. Πλέον , ανοίγει ο δρόμος για τη διεκδίκηση πόρων από την Πολιτεία, προκειμένου αρχικά να γίνει πράξη η απαλλοτρίωση και στη συνέχεια, να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα η κατασκευή του σχολείου.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.