Υμηττός – to notia.gr στην Άσκηση ετοιμότητας “ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2013” (6 VIDEO)
Πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αρχηγού του Π.Σ. Αντιστράτηγου ΠΣ Σωτήριου Γεωργακόπουλου, στις 16 Μαΐου από την Π.Δ.Π.Υ. Αττικής, άσκηση ετοιμότητας, με την κωδική ονομασία “ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2013”, για την αντιμετώπιση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης, στη δασική περιοχή Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννη Καρέα Αττικής.

Παρόμοιες ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν, την ίδια μέρα, στις έδρες όλων των Περιφερειακών Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της χώρας, προκειμένου να διαπιστωθεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα των εμπλεκόμενων στη δασοπυρόσβεση φορέων, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.
Άλιμος: Μια όμορφη πόλη με όμορφους ανθρώπους – Aπολογισμός έργου 2014 – 2023

Στο σχεδιασμό και την εκτέλεση των ασκήσεων, εκτός από το Π.Σ., συμμετείχαν εκπρόσωποι της Γενικής Γραμματείας των Περιφερειών, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Περιφερειακών ενοτήτων, της Δασικής Υπηρεσίας, καθώς και εθελοντικές ομάδες. Τα σενάρια των ασκήσεων περιελάμβαναν την αντιμετώπιση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης.

Η διεξαγωγή τους ακολούθησε όλα τα επιχειρησιακά στάδια μιας πραγματικής δασικής πυρκαγιάς, που διαχειρίζεται το Πυροσβεστικό Σώμα, ξεκινώντας από την αναγγελία της, την άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστικών οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον τομέα ευθύνης των οποίων ανήκει η επιλεγείσα περιοχή, την κλιμάκωση της αποστολής των απαιτούμενων πυροσβεστικών οχημάτων από όμορες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, τη συνδρομή με πεζοπόρα τμήματα και υδροφόρα οχήματα από τους Ο.Τ.Α. και τις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς και όποια άλλη ενέργεια αποφασίστηκε από το Συντονιστή της πυρκαγιάς, για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση του συμβάντος.

Οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, στην περιοχή ευθύνης των οποίων εξελίχθηκε η άσκηση, ανέπτυξαν πλήρως τον επιχειρησιακό σχεδιασμό τους για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών, που ισχύει καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου (διασπορά περιπολικών οχημάτων, στελέχωση πυροφυλακίων). Εναέρια μέσα για την εικονική κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκαν από τις Π.Δ.Π.Υ. Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ την επικοινωνία μεταξύ των επιχειρησιακών δυνάμεων στην Αττική, εξυπηρέτησε το κινητό επιχειρησιακό κέντρο “Όλυμπος”.

Τη διεξαγωγή της άσκησης στην Αττική παρακολούθησαν επίσης ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής κ. Γεώργιος Φουντάς, ο Δήμαρχος Βύρωνα και Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Υ. κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Βασίλης Βαλασόπουλος, ο Υπαρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Διοικητής της Π.Δ.Π.Υ. Αττικής Υποστράτηγος Αθανάσιος Ρούμπος, ο Προϊστάμενος Επιτελείου Α.Π.Σ. Υποστράτηγος ΠΣ Χαράλαμπος Αφάλης, ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Υγειονομικού Π.Σ., Υποστράτηγος (ΥΓ) Χρήστος Παπαδόπουλος, οι Προϊστάμενοι Α΄ και Β΄ Κλάδου του ΑΠ.Σ., οι Διοικητές Αθηνών, Πειραιώς, Ανατολικής κ Δυτικής Αττικής, της 1ης Ε.Μ.Α.Κ., Αξιωματικοί και προσωπικό των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, ενώ συμμετείχαν στη διεξαγωγή της άσκησης εθελοντικές ομάδες του Βύρωνα, του Παπάγου, της Καισαριανής, της Γλυφάδας και της Ηλιούπολης.

 (fireservice.gr)

http://www.youtube.com/watch?v=gV_0M_uoGVQ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.