Αριστείδης Ματιάτος: “δεν πρόκειται να σηκωθούν τσιμεντένια τείχη προς τη θάλασσα”
Στους στόχους και τη φιλοσοφία της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας του Παράκτιου Μετώπου της Αττικής, μίας έκτασης που εκτείνεται από το Φάληρο μέχρι και το Σούνιο, αναφέρθηκε ο πολιτικός μηχανικός Αριστείδης Ματιάτος, μιλώντας στο διήμερο συνέδριο του Συλλόγου των Πολιτικών Μηχανικών, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.
Aνδρέας Κονδύλης: Αναβαθμίζεται αισθητικά και ποιοτικά το παραλιακό μέτωπο του Αλίμου (VIDEO)

Ο κ. Ματιάτος έκανε λόγο για την άναρχη δόμηση που παρατηρείται σε όλο το μήκος του μετώπου επισημαίνοντας την ανάγκη για σύνταξη εθνικού σχεδίου αξιοποίησης.

Βασική προϋπόθεση για το εγχείρημα είναι να ξεκαθαριστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ακινήτων προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι, όπως είπε, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν πρόκειται να σηκωθούν τσιμεντένια τείχη προς τη θάλασσα και δεν θα αποκλειστεί η ελεύθερη πρόσβαση προς τις ακτές», τονίζοντας ότι η αξιοποίηση θα γίνει προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και των πολιτών της Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Αριστείδης Ματιάτος αναμένεται να τοποθετηθεί πρόεδρος στην εταιρεία «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.», η οποία δημιουργείται προς χάριν του Δημοσίου και υπό την εποπτεία του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και η οποία θα αναλάβει τη διοίκηση, διαχείριση και αξιοποίηση δημόσιων και ιδιωτικών εγκαταστάσεων, που βρίσκονται μεταξύ του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και Σουνίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.