ΣΚΑΤΑ! Στη δικτατορία ήμασταν καλύτερα λέει το 30%!




 

Την κρίση στους θεσμούς και τις αρχές της Δημοκρατίας αναδεικνύουν τα συγκλονιστικά αποτελέσματα του μηνιαίου βαρόμετρου της Metron Analysisπου δημοσιεύει η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία».
Η κρίση, τα μνημόνια και η οικονομική εξαθλίωση έχουν ασκήσει τόση ασφυκτικη πίεση στην ελληνική κοινωνία που έχει φτάσει στο σημείο περίπου ένας στους τρείς Έλληνες να πιστεύουν ότι ζούσε καλύτερα την περίοδο της Χούντας.Στη διατύπωση «στη δικτατορία ήταν καλύτερα τα πράγματα απ’ ότι σήμερα», το 30% των ερωτηθέντων συμφώνησε, το 63% διαφώνησε και το 7% απάντησε «δεν γνωρίζω-δεν απαντώ».Ενδεικτικό της απαξίωσης προς το πολιτικό σύστημα που αισθάνονται οι Έλληνες είναι πως το 97% των ερωτηθέντων ζητά να καταλογιστούν ευθύνες για τα χρέη των κομμάτων.

Κατα τα λοιπά, η έρευνα καταγράφει προβάδισμα 0,6% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει το 18,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 18,1%, η Χρυσή Αυγή 7,4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,6%, το ΠΑΣΟΚ 5,5%, η ΔΗΜΑΡ 3,9%, το ΚΚΕ 3,8% ενώ 21,1% είτε δεν έχουν αποφασίσει ακόμα είτε δηλώνουν πως θα απέχουν.

Στην παράσταση νίκης, η ΝΔ συγκεντρώνει το 48%, έναντι 39% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται -από το 30% των ψηφοφόρων- ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός έναντι 14% του Αλ.Τσίπρα.

Το 38% πάντως των ερωτηθέντων εκτιμά πως κανένας από τους πολιτικούς αρχηγούς δεν είναι κατάλληλος για αυτή τη θέση.

Το 68% εκτιμά πως τα πράγματα είναι χειρότερα στη χώρα από ότι ήταν πριν από ένα χρόνο, ενώ το 74% θεωρεί πως η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση.

newpost.gr

Μνημειώδες το πρωτοσέλιδο της “Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας”¨που κυλοφορεί ήδη στα κεντρικά περίπτερα της Αθήνας.

Ο τίτλος προκύπτει από το πρωτοφανές ποσοστό του 30% των Ελλήνων που θεωρούν πως επί Χούντας ήταν καλύτερα τα πράγματα!

Νομίζουμε πως το θέμα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ, και όπως ορθά σημειώνει και ο εκδότης της “Ελευθεροτυπίας” Χάρης Οικονομόπουλος στο κύριο άρθρο της εφημερίδας, θα πρέπει να επανεξετάσουμε από ποιόν κινδυνεύει πραγματικά η Δημοκρατία, όπως την βιώσαμε στα χρόνια της Μεταπολίτευσης…

Από εκεί και πέρα και εμείς ως Lylavitos.gr θα θέλαμε να επισημάνουμε μερικά πράγματα που έχουν να κάνουν με το πρωτοφανή συμπεριφορά των σημερινών συγκυβερνώντων.

Αφού το…δόγμα Βαμβακούλα -πρόεδρε να κάνουμε μια τριμελή επιτροπή από πέντε, έξη άτομα- υιοθετούν στην κυβέρνηση προκειμένου να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Φώτη Κουβέλη.

Τα δύο μικρά κόμματα που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό επιδιώκουν με εκβιαστικό τρόπο να εξασφαλίσουν μεγαλύτερη συμμετοχή στη κυβέρνηση θεωρώντας ότι με την αλλαγή της ποσόστωσης θα τακτοποιήσουν περισσότερα στελέχη τους αυξάνοντας παράλληλα την επιρροή τους στην κομματική πελατεία αλλά και τον επιχειρηματικό κόσμο.

Αποτέλεσμα αυτής της πίεσης είναι το νέο μοντέλο που αναγκαστικά λανσάρουν στο Μαξίμου για δημιουργία θέσεων αναπληρωτών υπουργών. Δηλαδή για να ικανοποιήσουν τον κυρ’ Φώτη και τον κυρ’ Βαγγέλη θα κάνουν μπάχαλο ολόκληρη την κυβέρνηση.

Το κυριότερο όμως είναι ότι θα προκαλέσουν την κοινωνία που βρίσκεται ήδη στα κάγκελα με αποτέλεσμα το πολιτικό σύστημα να κινδυνεύσει να χάσει και τα τελευταία ίχνη αξιοπιστίας

Γιατί όταν ο κόσμος πεινάει στη κυριολεξία και δεν μπορεί να πληρώσει ούτε το ρεύμα δεν μπορεί το πολιτικό σύστημα να σφυρίζει αδιάφορα και να προκαλεί αυξάνοντας το πολιτικό προσωπικό το οποίο διατηρεί ακόμα τα προνόμια.

Είναι ξεκάθαρο πως περισσότεροι υπουργοί σημαίνουν περισσότερες σπατάλες με τα λεφτά των φορολογουμένων.

Και το νέο κύμα τακτοποίησης των γνωστών κομματόσκυλων δεν θα το αγγίζει η κρίση αφού κάθε νέο μέλος της κυβέρνησης θα κουβαλάει μαζί του μια κουστωδία από συμβούλους, άνδρες ασφαλείας και όλα τα γνωστά προνόμια που εξασφάλισε διαχρονικά το πολιτικό σύστημα που έφερε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.

Αύξηση του κόστους διακυβέρνησης σε περίοδο χρεοκοπίας ισοδυναμεί με διαφθορά και σαν τέτοια πρέπει να την αντιμετωπίσει ο κόσμος. Εφτασε η ώρα να αντιδράσουν δυναμικά οι πολίτες στο πάρτι που στήνει το πολιτικό σύστημα προκαλώντας το λαό.

Η αντίδραση αυτή σε πρώτη φάση πρέπει να εκφραστεί απ’ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το μέγεθος της αντίδρασης μπορεί να συνεφέρει το πολιτικό προσωπικό στην Ελλάδα γιατί διαφορετικά πολύ σύντομα θα έχουμε τον δικό μας Πέπε Γκρίλο.

lykavitos.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.