Συνάντηση για το 3ο Γυμνάσιο – Λύκειο Βούλας




Συνάντηση για θέματα σχολικής στέγης είχε τη Δευτέρα 8 Απριλίου ο Δήμαρχος Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης, κ. Σπύρος Πανάς, με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων, κ. Στράτο Σιμόπουλο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων κ. Ηρακλή Δρούλια στα γραφεία του ΟΣΚ.
Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ο.Σ.Κ., συμμετείχε επίσης η Βουλευτής Αττικής και Δημοτική Σύμβουλος Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης κ. Γεωργία Μαρτίνου.
Ο κ. Πανάς παρουσίασε την υφιστάμενη κατάσταση και τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες της περιοχής σε σχολικά κτίρια, ενώ ζήτησε τη συνδρομή του ΟΣΚ στις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής, με στόχο την αναβάθμιση των εκπαιδευτικών υποδομών.
Τόσο ο κ. Σιμόπουλος, όσο και κ. Δρούλιας εξέφρασαν θετικό ενδιαφέρον για τις ενέργειες του Δήμου, επισημαίνοντας παράλληλα ότι οι πόροι που διαθέτει ο Οργανισμός για τη χρηματοδότηση νέων έργων έχουν περιοριστεί σημαντικά, λόγω της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας.
Ο Δήμαρχος Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο ιστορικό και τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για την ανέγερση του 3ου Γυμνασίου – Λυκείου Βούλας, στις νέες εκπαιδευτικές υποδομές που ολοκληρώθηκαν ή βρίσκονται στο στάδιο της κατασκευής, καθώς και στο πρόγραμμα συντηρήσεων σχολείων που υλοποιεί ο Δήμος με ίδιους πόρους. Τόνισε ότι η παροχή ποιοτικών συνθηκών εκπαίδευσης αποτελεί βασική προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής, η οποία θα συνεχίσει να επιδιώκει τη διαρκή αναβάθμιση της σχολικής στέγης, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμη πηγή χρηματοδότησης.
Τέλος, αποφασίστηκε ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα θα προγραμματιστεί νέα συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου και του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΣΚ, προκειμένου να συζητηθεί λεπτομερέστερα το θέμα της ανέγερσης του 3ου Γυμνασίου – Λυκείου Βούλας και να εξεταστούν οι διαθέσιμες εναλλακτικές λύσεις.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.