Συγχαρητήρια στα κορίτσια του 1ου Γυμνασίου Αγ. Δημητρίου και στην καθηγήτριά τους!
Δελτίο τύπου:

Τη 2η θέση σε όλη την Ελλάδα, κατέλαβαν οι μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου Αγ. Δημητρίου, με την εξαιρετική παρουσίαση – εργασία τους, στο πλαίσιο της Εκστρατείας ECOMOBILITY 2012-13, για την οικολογική μετακίνηση στην πόλη.“Ή συμμορφώνεστε ή φεύγετε” – Tελεσίγραφο του Δήμου Αλίμου για την κακοποίηση του παραλιακού μετώπου

Με την παρουσία και συμμετοχή μαθητών που ταξίδεψαν απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Απριλίου, η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και η βράβευση της νικήτριας σχολικής ομάδας της Εκστρατείας ECOMOBILITY 2012-13.

Οι μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου Αγ. Δημητρίου, έπειτα από σκληρή αναμέτρηση, κατέλαβαν πανηγυρικά τη δεύτερη θέση ανάμεσα σε 45 σχολεία από όλη την Ελλάδα, για την εξαιρετική εργασία τους σχετικά με την ασφαλή και οικολογική μετακίνηση στην πόλη του Αγ. Δημητρίου.
Αξίζει να σημειωθεί πως η εργασία – έρευνα των μαθητριών του 1ου Γυμνασίου, η οποία είχε παρουσιαστεί σε ειδικά προγραμματισμένη εκδήλωση τον περασμένο Φεβρουάριο στο Δήμο μας, με την καθοδήγηση και πολύτιμη βοήθεια της καθηγήτριας τους κ. Ασημακοπούλου Κατερίνας, περιλάμβανε τόσο τον εντοπισμό – με τεκμηριωμένο και μεθοδικό τρόπο – των δυσκολιών μετακίνησης & των ζητημάτων ασφάλειας στους δρόμους του Αγίου Δημητρίου όσο και την παρουσίαση – με πολλή φαντασία και δημιουργικότητα – των προτάσεων τους για πιο οικολογική και ασφαλέστερη μετακίνηση.

 Η Δήμαρχος του Αγ. Δημητρίου, Μαρία Ανδρούτσου μετά την ανακοίνωση της διάκρισης των μαθητριών δήλωσε χαρακτηριστικά: “Συγχαίρω θερμά τις μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου γι’ αυτή τους τη διάκριση, αλλά επίσης θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τις μαθήτριες και την καθηγήτριά τους, κ. Κατερίνα Ασημακοπούλου, για τις δημιουργικές τους προτάσεις, οι οποίες αποτελούν για μας τροφή για σκέψη και προβληματισμό”.

Η εκστρατεία ΕCOMOBILITY 2013 τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, του Υπουργείου Μακεδονίας & Θράκης και του Επιτρόπου Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τη σχολική ομάδα που εκπροσώπησε την πόλη μας, συγκρότησαν οι μαθήτριες:

Ευαγγελία Αντωνοπούλου
Σοφία Κακιώρη
Κωνσταντίνα Κάππου
Ελένη Ράθωση
Κωνσταντίνα Τοσίδη
Χριστίνα Χατζηδάκη

και η καθηγήτριά τους κ. Κατερίνα Ασημακοπούλου.

 

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.