Πρωτέας σε όλα του – ένα διαφορετικό μοντέλο αθλητισμού ανθεί στη Βούλα




Τα κορίτσια του Πρωτέα με το Κύπελλο. Μια δικαίωση για όλους

Του Γ. ΣΥΡΙΓΟΥ (enet.gr)

Μια ομάδα της Α2 κατατρόπωσε τα μεγαθήρια του γυναικείου μπάσκετ και κατέκτησε το Κύπελλο γυναικών. Το κατόρθωμα του Πρωτέα Βούλας αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς ότι επιτεύχθηκε από μια ομάδα που στηρίζεται σε κορίτσια ηλικίας 17-18 ετών!

Στη Βούλα αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να αλλάξουν ριζικά τη δομή και τον τρόπο λειτουργίας του συλλόγου τους, δημιουργώντας τις συνθήκες για να ανθήσει η παραγωγική διαδικασία. «Μια ομάδα, μια οικογένεια», είναι το σύνθημα που δεσπόζει στην κεντρική σελίδα του σάιτ του Πρωτέα και τηρείται με θρησκευτική ευλάβεια. «Αλλοι έχουν τους χούλιγκαν, εμείς τους… Vouligans», λένε με περηφάνια οι άνθρωποι του συλλόγου, αναφερόμενοι στους πιτσιρικάδες των «μικρών» ομάδων, που ζεσταίνουν το κλίμα στις εξέδρες του κλειστού της περιοχής.

Αυτή ακριβώς είναι η δύναμη του Πρωτέα. Τα συνολικά 31 τμήματα υποδομών που διαθέτει ο σύλλογος αποτελούν αυτή τη στιγμή στέγη για περίπου 520 παιδιά, και το νούμερο θα ήταν σίγουρα μεγαλύτερο, αν υπήρχε χώρος για περισσότερα γήπεδα. Περάστε με το παιδί σας ένα μεσημέρι Σαββάτου από τις εγκαταστάσεις που βρίσκονται δίπλα στο 1ο Λύκειο και είναι βέβαιο ότι θα βρείτε… γλυκό μπελά. «Μπαμπά, μαμά, να ξαναπάμε. Ηταν τόσο ωραία εκεί…»

Νοοτροπία

Μέσα σ’ ένα τέτοιο περιβάλλον δεν χωρούν βεβαίως λογικές που παραπέμπουν σε ρωμαϊκή αρένα. Στον Πρωτέα δεν νοιάζονται αν θα φτιάξουν πρωταθλητές, αλλά πρώτα απ’ όλα ανθρώπους με σωστές βάσεις και νοοτροπία. Αν όλα αυτά τα μπολιάσεις με την απαιραίτητη τεχνογνωσία που προσφέρουν προπονητές όπως ο τιμονιέρης του θριάμβου της γυναικείας ομάδας Αλέκος Δάγλας και ο υπεύθυνος των ακαδημιών Μάνος Μανουσέλης, τότε το μίγμα γίνεται επικίνδυνα ελκυστικό.

«Η ομάδα του Πρωτέα έχει όραμα και δουλεύουμε επαγγελματικά. Στις ακαδημίες γίνεται εξαιρετική δουλειά και πιστεύω πως αυτό θα φανεί», δεν παρέλειψε να τονίσει ο Αλ. Δάγλας σε όλες τις συνεντεύξεις που παραχώρησε μετά την επιτυχία της περασμένης Κυριακής. «Οφείλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα κορίτσια για το πάθος που επέδειξαν, στη διοίκηση της ομάδας για όλο αυτό που έχει δημιουργήσει, αλλά και στον κόσμο της Βούλας που μας στήριξε με τρόπο συγκλονιστικό», πρόσθεσε ο 44χρονος προπονητής.

Λένε ότι τρώγοντας ανοίγει η όρεξη, κι έτσι ακριβώς ξεκίνησε η πορεία του Πρωτέα μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου. Πρώτα απέκλεισε δύο ομάδες της Α1 για να πάρει το εισιτήριο για το φάιναλ φορ, κι εκεί κατέρριψε κάθε προγνωστικό. Νίκησε με κάτω τα χέρια στον ημιτελικό την ομάδα-φόβητρο του φετινού πρωταθλήματος της Α1, τον Παναθηναϊκό, και την επομένη βρέθηκε απέναντι στον ΠΑΟΚ: (52-50), με την πιο μπαρουτοκαπνισμένη παίκτρια της ομάδας, Τούλα Μαγαλιού, να σημειώνει στα 2,5 δευτερόλεπτα το νικητήριο καλάθι, την ώρα που δίπλα της βρίσκονταν κορίτσια όπως η 16χρονη κόρη του Παναγιώτη Φασούλα, Μαριέλα, και οι 17χρονες Παυλοπούλου και Στυλιαρά.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.