Προχωρημένες προτάσεις Πανά για τις λαϊκές αγορές




Προχωρημένες προτάσεις από το δήμαρχο 3Β για την εικόνα των λαϊκών αγορών.Ο δήμαρχος προτείνει διάφορες όμορφες  ιδέες αλλά το θέμα είναι ποιος πληρώνει για να γίνουν.Ο δήμαρχος ή οι παραγωγοί;

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Πρωτοπορώντας σε θέματα ποιότητας ζωής και σεβασμού στην αισθητική του δημόσιου χώρου, ο Δήμος Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση στον αρμόδιο Οργανισμό Λαϊκών Αγορών Αθηνών – Πειραιώς, για τη βελτίωση της λειτουργικότητας και την αναβάθμιση της εικόνας των λαϊκών αγορών, που διοργανώνονται στα όρια του Δήμου μας.

Η πρόταση, η οποία έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, αφορά την υιοθέτηση μιας σειράς τεχνικών προδιαγραφών με στόχο τη διασφάλιση μιας ενιαίας και ομοιόμορφης εμφάνισης των πάγκων. Ειδικότερα:

– Κάλυψη του μεταλλικού σκελετού των πάγκων με «ποδιά» από πλαστικό ανθεκτικό ύφασμα γήινου χρώματος
– Αντικατάσταση μεταλλικών ορθοστατών και παρεμβάσεις ώστε όλα τα εμφανή μέρη της κατασκευής των πάγκων να είναι ξύλινα.
– Αντικατάσταση των τεντών από αδιάβροχο ανθεκτικό ύφασμα, με τους εξής ριγέ συνδυασμούς χρωμάτων α) γρι – εκρού β) κυπαρισσί – εκρού γ)κεραμιδί – εκρού , οι οποίοι μπορούν να εναλλάσσονται μεταξύ τους.

 Αντίστοιχου τύπου προδιαγραφές εφαρμόζονται σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις και ειδικότερα σε περιοχές οι οποίες χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερο φυσικό κάλος και ποιοτική τουριστική ανάπτυξη.

Ο Δήμαρχος Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης, κ. Σπύρος Πανάς, ανέφερε σχετικά:
«Όραμα της δημοτικής αρχής είναι να διασφαλίσει το δικαίωμα όλων των δημοτών να ζουν σε μια καθαρή, νοικοκυρεμένη και όμορφη πόλη, αντάξια της σπάνιας φυσικής της κληρονομιάς και των προσδοκιών των κατοίκων και των επισκεπτών της. Και αυτό το στόχο υπηρετούμε, όχι μόνο με τις δράσεις και τις παρεμβάσεις που εμπίπτουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των οικονομικών μας δυνατοτήτων, αλλά και με ευρύτερες διεκδικήσεις και προτάσεις. Καθώς και με πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται σε συνεργασία με τις επαγγελματικές ομάδες, που δραστηριοποιούνται στα όρια του Δήμου. Με την πρότασή μας για αναβάθμιση της εικόνας των λαϊκών αγορών, υπηρετούμε τη συνολική μας φιλοσοφία.»

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.