Νέα δέντρα ρίζωσαν στο Ελληνικό (EIKONEΣ)




Εκατοντάδες κάτοικοι του Δήμου μας, αλλά και άλλων περιοχών της Αθήνας συμμετείχαν στη δράση που διοργανώσαμε εντός του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού μαζί με συλλογικότητες της περιοχής το πρωί της Κυριακής 31 Μαρτίου 2013. Η δράση επικεντρώθηκε στη συντήρηση του ελαιώνα που δημιουργήσαμε πριν ένα χρόνο με κλάδεμα, σκάλισμα και πασσάλωμα των φυτών, καθώς και στην αντικατάσταση των ελαιόδεντρων που δεν άντεξαν στον περσινό καύσωνα.

Συνολικά φυτεύτηκαν 250 νέα ελαιόδεντρα με εθελοντική εργασία και προσφορά φορέων και συλλογικοτήτων της ευρύτερης περιοχής και μεμονωμένων πολιτών. Μετά τη δεντροφύτευση και τη φροντίδα των ελαιόδεντρων ακολούθησε γλέντι με συλλογική κουζίνα, χορό και παιχνίδι μέχρι αργά το απόγευμα.

Η δράση αυτή, άλλη μία έμπρακτη ενέργεια για τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου πρασίνου στο Ελληνικό, εντάσσεται στο πλαίσιο πρωτοβουλιών του Δήμου μας ενάντια στην εκποίηση του πρώην αεροδρομίου και της παραλίας του Αγ.Κοσμά.

Στο ίδιο πλαίσιο έχουν προγραμματιστεί για τον Απρίλιο ο 2ος Μητροπολιτικός Ημιμαραθώνιος, καθώς και ημερίδα με διακεκριμένους ομιλητές.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.