“Μεθυσμένος” σολομός στη σχάρα (ΣΥΝΤΑΓΗ)




Από το μηνιαίο περιοδικό “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” (1€)

«Μία από τις καλύτερες συνταγές για ψητό σολομό που θα εντυπωσιάσει»
Αγλαΐα Κουμεντάκου, Σπάρτη Λακωνίας

ΥΛΙΚΑ
– 4-5 μέτριες φέτες σολομού (1 κιλό)
– 4 κουτ. σούπας παρθένο ελαιόλαδο
– 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
– 2 φρέσκα ψιλοκομ. κρεμμύδια
– 5-6 κουτ. σούπας βότκα με τσίλι
– 1½ κουταλάκι ρίγανη
– 2-3 κουτ. σούπας ψιλοκομ. μαϊντανός
– Αλάτι, λίγο φρεσκοτριμ. μαύρο πιπέρι
– Ψητά λαχανικά ή σαλάτα για συνοδευτικό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ετοιμάστε πρώτα τη μαρινάδα, αναμειγνύοντας σε μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο, τη καυτερή βότκα, το χυμό λεμονιού, τα κρεμμυδάκια, τη ρίγανη, το μαϊντανό και αλατοπιπερώστε. Βουτήξτε έπειτα τα κομμάτια του σολομού, αφού τα έχετε πλύνει –και στραγγίξει καλά- στη μαρινάδα, φροντίστε να σκεπάζονται και από τις δύο πλευρές τους και αφήστε το μπολ -ερμητικά σκεπασμένο- στο ψυγείο για 5-6 ώρες.

2. Στραγγίξτε τα κομμάτια του σολομού και ψήστε τα στο γκριλ του φούρνου ή -ακόμα καλύτερα- σε σχάρα, στα κάρβουνα, για 10 με 12 λεπτά και από τις δύο πλευρές και όσο μπορείτε λιγότερο ώστε να μην ξεραθούν τα υγρά τους. Τέλος, συνοδέψτε τα με ψητά λαχανικά της αρεσκείας σας ή με σαλάτα.

Χρόνος εκτέλεσης: 25 λεπτά (χωρίς την αναμονή)
Μερίδες: 4

ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Για να φτιάξετε καυτερή βότκα, αναμείξτε σε αεροστεγές βάζο ένα μπουκάλι

ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” ΜΕ 1€ – ΚΕΡΔΙΣΕ 50€!
Θέλεις να μοιραστείς τα μυστικά της κουζίνας σου; Γνωρίζεις κάποια παλιά συνταγή ή έμαθες για κάποια καινούρια; Στείλε μας με email ([email protected]) ή ταχυδρομικά (Κηφισίας 189, 2ος όροφος, Τ.Κ. 15124, Μαρούσι Αττικής) συνταγές απλών φαγητών που ετοιμάζεις για την οικογένεια, τους φίλους ή τον/την αγαπημένη σου και μπορεί να κερδίσεις 50€!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X