Με τον ΣΤΗΣΙΧΟΡΟ στη Σικελία




Οι πιο ενημερωμένοι ταξιδιωτικοί οδηγοί του κόσμου την συνιστούν ανεπιφύλακτα ως τον απόλυτο ταξιδιωτικό προορισμό. Οι «ψαγμένοι» ταξιδιώτες την τιμούν σχεδόν κάθε χρόνο με την παρουσία τους. Γιατί, η Σικελία η Χώρα του Ήλιου, της Μαφίας, των Ηφαιστείων και του Μεσογειακού ταμπεραμέντου είναι ένα εκρηκτικό μείγμα τόσο καυτό όσο και η πύρινη λάβα της Αίτνας.!!!Σε αυτό τον ταξιδιωτικό προορισμό ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος ¨ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ¨ σας καλεί.
Σ’ αυτή τη μικρή γωνιά της Μεσογείου θα δούμε συγκεντρωμένο ένα πολιτισμό χιλιάδων ετών.
Στις κύριες πόλεις της Σικελίας το Παλέρμο και την Κατάνια θα δούμε μερικές από τις πιο έξοχες Αρχιτεκτονικές στον Κόσμο!!, μια κληρονομιά των πολλών μεγάλων πολιτισμών, ενώ στις Συρακούσες, γενέτειρα του Αρχιμήδη, μία από τις πρώτες Ελληνικές αποικίες του νησιού. και στην Ταορμίνα το «λουλουδιασμένο μπαλκόνι» της Μεσογείου από τα πιο δημοφιλή τουριστικά κέντρα της Σικελίας και όλης της Μεσογείου, θα ανακαλύψουμε και άλλους φανταστικούς θησαυρούς. Όμως, δεν είναι μόνο αυτά τα Πολιτιστικά και Αρχαιολογικά στοιχεία που κάνουν τους επισκέπτες να προτιμούν τη Σικελία για τις διακοπές τους. Πανέμορφα χωριά και απίστευτες παραλίες μας περιμένουν Σε μεγάλο ύψος (3.300 μ.) και με πολλούς κρατήρες θα συναντήσουμε την Αίτνα που πάντα ήταν και συνεχίζει να είναι πόλος έλξης όλων των επισκεπτών. Είναι το μεγαλύτερο ηφαίστειο της Ευρώπης και ένα από τα πιο ενεργά σε όλο τον κόσμο. Κάθε τμήμα του νησιού διαθέτει τη δική του φυσιογνωμία και ατμόσφαιρα. Στα νότια και ανατολικά του νησιού είναι εμφανείς οι Αρχαιοελληνικές επιρροές και τα Ελληνικά Μνημεία καθορίζουν το τοπίο, εκεί υπάρχει μια Ιταλία γεμάτη μνήμες από τη Μεγάλη Ελλάδα Εκεί λοιπόν στο μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου, όπου ο ήλιος συναντά τη θάλασσα και η Ιστορία μπλέκεται με το μύθο, ο Έλληνας επισκέπτης θα ανακαλύψει και θα ερωτευτεί μια άλλη, απρόσμενα γοητευτική πλευρά της Μεσογειακής του «φύσης». Αρχαίοι Έλληνες, Ρωμαίοι, Βυζαντινοί, αλλά και μεταγενέστερα Άραβες, Νορμανδοί, Φράγκοι και Ισπανοί άφησαν ανεξίτηλα τα ίχνη τους στην Ιστορία της Σικελίας, προσδίδοντας στην ηλιόλουστη Τρινακρία (το νησί με τις τρεις άκρες, κατά τους αρχαίους) μια ποικιλόμορφη πολιτιστική ταυτότητα.!!!!

Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στον Γ. Γραμματέα του Ομίλου.

Ακολουθεί το πρόγραμμα της περιήγησης

GREFIS HOLIDAYS
Head office: 26-28, Mitropoleos str. – 105 63 Athens – Greece
Tel. (0030) 210 3315621, Fax. (0030) 210 3315623
web site: www.grefis.gr e-mail: [email protected]

ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΜΙΛΟ
¨ΣΤΗΣΙΧΟΡΟ¨
ΣΤΗΝ ΣΙΚΕΛΙΑ – ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ
* Ταορμίνα * Κατάνια * Συρακούσες * Αίτνα * Παλέρμο * Κεφαλού * Ρήγιο *
7 ΗΜΕΡΕΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 23/06/2012

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΕΝ ΠΛΩ
Συγκέντρωση και αναχώρηση για Πάτρα. Επιβίβαση στο πολυτελές πλοίο. Τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι του Μπάρι. Χαρείτε τις ανέσεις που σας προσφέρει το σύγχρονο πλοίο. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ημέρα: ΜΠΑΡΙ – ΤΑΟΡΜΙΝΑ – ΚΑΤΑΝΙΑ
Άφιξη στο λιμάνι του Μπάρι και άμεση αναχώρηση για την πανέμορφη Ταορμίνα, όπου θα επισκεφθούμε το αρχαίο Ελληνικό Θέατρο. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την παραλιακή Κατάνια. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΚΑΤΑΝΙΑ – ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ – ΑΙΤΝΑ
Πρωινό και αναχώρηση για τις Συρακούσες, την πόλη μνημείο της Μεγάλης Ελλάδας που το ανέπαφο ιστορικό της κέντρο βρίσκεται πάνω στο νησάκι Ορτυγία. Θα δούμε το αρχαίο θέατρο, την στοά του Διονύσιου, το Βωμό του Ιέρωνα, τα Λατομεία. Χρόνος ελεύθερος να περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια της Ορτυγίας και να αγοράσουμε αναμνηστικούς τοπικούς πάπυρους. Επόμενος σταθμός το ηφαίστειο της ΑΙΤΝΑΣ, ανάβαση έως τους πρώτους κρατήρες, ( εφ’οσον επιτρέπεται υψόμετρο 2000 μ). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΚΑΤΑΝΙΑ – ΠΑΛΕΡΜΟ
Πρωινό και αναχώρηση για το Παλέρμο. Άφιξη και αρχίζει η γνωριμία μας με την πόλη των αντιθέσεων που επικεντρώνεται στα μεσαιωνικά αξιοθέατα του 12ου αιώνα. Θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό, το Νορμαδικό Μέγαρο, την Μονή Μονρεάλε με τα περίφημα ψηφιδωτά της, τους τάφους των Βασιλέων, το Ντουόμο τη Μαρτοράνα και τέλος θα επισκεφθούμε το μουσείο του Παλέρμο, όπου στεγάζονται μερικοί από τους ωραιότερους θησαυρούς των ανασκαφών της Μεγάλης Ελλάδας. Το απόγευμα ελεύθερο στην διάθεση σας. Μεταφορά και τακτοποίηση στα δωμάτια Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΠΑΛΕΡΜΟ – ΚΕΦΑΛΟΥ – ΡΗΓΙΟ
Πρωινό και σήμερα θα διασχίσουμε την Βόρεια Σικελία, όπου θα φθάσουμε στην Κεφαλού. Θα κάνουμε μία σύντομη επίσκεψη στην γραφική Πιάτσα Ντουόμο και στον Ναό του Ρογήρου, με τα βυζαντινά ψηφιδωτά.
Στην συνέχεια αναχώρηση για Ρήγιο κάνοντας μια όμορφη διαδρομή κατά μήκος της Αδριατικής θάλασσας και περνώντας από Σαλέρνο Κοσεντσια όπου θ ακολουθήσει επίσκεψη στο μουσείο για να θαυμάσουμε τους πίνακες Ζαλεύκου τους Διόσκουρους και δύο ορειχάλκινα αριστουργήματα της κλασσικής Ελλάδας τους πολεμιστές του Ριάτσε. Μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΡΗΓΙΟ – ΜΠΑΡΙ Η ΜΠΡΙΝΤΕΖΙ – ΕΝ ΠΛΩ
Πρωινό και αναχώρηση για Μπάρι, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.

7η ημέρα: ΕΝ ΠΛΩ – ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ
Άφιξη στο λιμάνι αποβίβασης μας, την Πάτρα και άμεση αναχώρηση για τον τελικό μας προορισμό.

Περιλαμβάνονται:
• Ακτοπλοϊκά εισιτήρια γραμμής Πάτρα – Μπάρι– Πάτρα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με w/c και ντουζ(ΑΒ4).
• Μετακινήσεις με κλιματιζόμενο υπερυψωμένο πούλμαν του γραφείου μας.
• Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*.
• Πρωινό και 1 δείπνο καθημερινά (εκτός πλοίου).
• Εκδρομές και περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
• Έμπειρο αρχηγό-συνοδό του γραφείου μας.
• Ασφάλεια αστικής /επαγγελματικής ευθύνης.
• Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται :
• Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
• Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 http://www.facebook.com/events/593824743970760/

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.