Ηλιουπολίτες φέρτε τα παιδιά σας στο βόλεϊ




Αυτή ήταν, μεταξύ άλλων, η σημαντική φράση –μήνυμα που ακούστηκε χθες από τις δύο προπονήτριες του βόλεϊ γυναικών στην εκπομπή «Ουδέτερο γήπεδο» του IlioupolisOnAir .
Οι κυρίες Δήμητρα Λυκογιάννη και Βάσω Λεκάντη αποδέχτηκαν τη πρόσκληση να βρεθούν κοντά μας και κοντά στους ακροατές του διαδικτυακού ραδιοφώνου τουIlioupolis Online .
Οι δύο προσκεκλημένες απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις σχετικά με το βόλεϊ, την ομάδα των γυναικών του Γ.ΣΗ. που αγωνίστηκε την σεζόν που μόλις έληξε στα σαλόνια της Α2, τις υποδομές του τμήματος σε κορασίδες παγκορασίδες και νεανίδες για τον άνθρωπο –μηχανή που στηρίζει χρόνια τώρα το γυναικείο βόλεϊ στην Ηλιούπολη τον κ. Γιώργο Λυκογιάννη, για το πλήθος των παιδιών, κυρίως κοριτσιών που ασχολούνται με το άθλημα διακόσια τον αριθμό, για την ιδιαίτερη προσπάθεια που καταβάλουν και οι δύο τους για να έχει η νεοφώτιστη ομάδα στην Α2 μια ισορροπία παρά τις απώλειες και τους τραυματισμούς στα μέσα της αγωνιστικής περιόδου. Οι καλεσμένες της εκπομπής αναφέρθηκαν και στις δικές τους προσωπικές εμπειρίες από το άθλημα του βόλεϊ . Πόσο ευεργετικό ήταν και τις βοήθησε και στην ανοικτή σκέψη αλλά και στην καλή φυσική κατάσταση. «Το βόλεϊ είναι άθλημα εγκεφαλικό και ευγενές συνδυάζει την ταχύτητα με την ευφυΐα που διατηρεί συνεχώς το σώμα σε ένταση αλλά και τον νου σε συνεχή αφύπνιση για να μπορείς στην διάρκεια της προπόνησης, αλλά κυρίως του αγώνα να είσαι μέσα στο παιχνίδι. Επειδή δεν έρχεσαι σε επαφή με τον αντίπαλο οφείλεις να αναλώνεις την ενέργεια που διαθέτεις σε προσωπικές επιλογές πνευματικές αλλά και σωματικές για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» . Αυτά τόνισε εν μέσω άλλων η κυρία Λυκογιάννη που έχει αποφοιτήσει από τα ΤΕΦΑΑ Αθηνών και έχει σπουδάσει και αθλητικό Μάνατζμεντ στη Λυών, είναι παλιά αθλήτρια του ΓΣΗ αλλά έχει αγωνιστεί και σε ξένα πρωταθλήματα
«Όταν έλθεις στο βόλεϊ κολλάς και δεν θέλεις να φύγεις . Είναι το άθλημα που ταιριάζει γάντι στις Ελληνίδες , οι συγκινήσεις και τα συναισθήματα που νοιώθεις όταν παίζεις είναι τέτοια που δεν σου αφήνουν περιθώριο να σκεφτείς να εγκαταλείψεις το άθλημα. Για τον λόγο αυτό αλλά και για πολλούς άλλους αξίζει και πρέπει οι γονείς να φέρουν τα παιδιά τους στο βόλεϊ γιατί και το σώμα αναπτύσσεται σωστά και αναδεικνύονται ταλέντα». Αυτά ήταν τα λόγια που ακούστηκαν μεταξύ άλλων από την κυρία Βάσω Λεκάντη που έχει σπουδάσει και αυτή ΤΕΦΑΑ Αθηνών και έχει αγωνισθεί , εκτός από τον Γ.ΣΗ. στον Πανελλήνιο και έχει αναλάβει πολλά τμήματα του βόλεϊ ως προπονήτρια μα ανάλογες διακρίσεις.
Η εκπομπή « Ουδέτερο γήπεδο» που συντόνισαν και παρουσίασαν οι Ναπολέων Κρεμόνας και Λεωνίδας Παπαγιαννόπουλος ευχήθηκε στις δύο κυρίες πάντα επιτυχίες και συνεχείς διακρίσεις αφού τις ευχαρίστησε για την αποδοχή της πρόσκλησης και την δημιουργική συζήτηση που έγινε στο στούντιο του IlioupolisOnAir.
(ilioupolisonline.gr)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.