«Η θεσμική απάντηση στον νεοναζισμό»




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Με αφορμή την μαύρη επέτειο του Απριλιανού Πραξικοπήματος πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Απριλίου 2013, εκδήλωση με θέμα «Η θεσμική απάντηση στον νεοναζισμό», στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλίμου. Την εκδήλωση οργάνωσαν από κοινού ο Δήμος Αλίμου, το ΙΣΤΑΜΕ και η Πρωτοβουλία κατά του Νεοναζισμού.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Δήμαρχος Αλίμου Θάνος Ορφανός, ο οποίος αναφερόμενος στην 21η Απριλίου τόνισε: ««Σαράντα έξη χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη «νύχτα των συνταγματαρχών». Η 21η Απριλίου, η μαύρη Επέτειος του Πραξικοπήματος, είναι εδώ για να μας θυμίζει πως οφείλουμε, ως πολίτες ατομικά, αλλά και ως Πολιτεία, συλλογικά, να είμαστε συνεχώς σε επαγρύπνηση, διαφυλάττοντας τη Δημοκρατία μας.
Ιδιαίτερα σήμερα, που η Ελλάδα και οι Έλληνες δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση και υφίστανται, πλέον, αισθητά τις συνέπειές της, οι οποίες δεν είναι μόνο οικονομικές, αλλά και βαθύτατα κοινωνικές και αξιακές, οφείλουμε να μείνουμε πιστοί στους κανόνες της Δημοκρατίας μας, συνειδητοποιώντας ότι δεν είναι ούτε απόρθητη ούτε δεδομένη. Και κυρίως να πιστεύουμε ότι Δημοκρατία δεν είναι μόνο σύνολο αρχών και κανόνων, αλλά πρωτίστως ή ατομική συνείδηση των πολιτών και η στάση ζωής τους.
Χρειάζεται συνειδητά να αντιμετωπίσουμε στην αιτία τους και να εξαλείψουμε, ζητήματα κοινωνικού αποκλεισμού, ρατσισμού, κοινωνικών εκρήξεων και βίας όλων των μορφών.
Η ανοχή στη κάθε είδους βία, στον κυνισμό και στα αντικοινωνικά κηρύγματα μίσους των σημερινών νεοφασιστών δεν είναι ούτε απάντηση ούτε λύση και ούτε έστω αντίδραση κατά του συστήματος. Διότι η πρωταρχική βία είναι η βία κατά του «ορθού και ανθρωπιστικού λόγου» ο οποίος διαμόρφωσε τις αξίες του Ελληνικού έθνους από τις απαρχές της ύπαρξής του».
Το πάνελ των ομιλητών πλαισίωναν οι εκπρόσωποι των κομμάτων Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης (Νέα Δημοκρατία), Νάντια Βαλαβάνη (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννης Μανιάτης (ΠΑΣΟΚ), Μαρία Γιαννακάκη (ΔΗΜΑΡ), ενώ την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, ο αντιπρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ Χρήστος Δερβένης και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Γιάννης Ιωαννίδης.
Το παρόν έδωσαν η Περιφέρεια Αττικής, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων και πλήθος κόσμου.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.