Η Ιστορία της Ηλιούπολης στα σχολεία
Στο πλαίσιο του προγράμματος «Ερευνώ – Μαθαίνω – Ανακαλύπτω την πόλη μου», που υλοποιείται στα σχολεία του Δήμου μας, με πρωτοβουλία του Δήμου Ηλιούπολης, σε συνεργασία με τις διοικήσεις και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων, διοργανώνεται εκδήλωση του 1ου Γυμνασίου της πόλης μας.
Το πρόγραμμα, που έχει σαν σκοπό την επαφή και γνωριμία των μαθητών με την ιστορία της πόλης μας, άρχισε με διαλέξεις σε όλα τα σχολεία από τον επιστημονικό υπεύθυνο του προγράμματος κ. Γιώργο Βοζίκα, ερευνητή, συγγραφέα και μέλος του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.
Σε δεύτερο στάδιο οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ηλιούπολης υλοποίησαν εργασία με τίτλο «Φωτογραφίες που… μιλούν», κατά τη διάρκεια της οποίας συγκέντρωσαν παλιές φωτογραφίες από την Ηλιούπολη, οι οποίες τους έδωσαν το έναυσμα για ζωντανές συνεντεύξεις με συμπολίτες μας, που αποτελούν την «ζωντανή ιστορία» της πόλης μας.
Το αποτέλεσμα αυτής της εργασίας των μαθητών θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση που θα γίνει στις 24 Απριλίου 2013, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00, στο Θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου του Δήμου Ηλιούπολης (Λεωφ. Σοφ. Βενιζέλου 114 & Λεωφ. Πρωτόπαπα – είσοδος από οδό Κουντουριώτου).
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί video, με την παρουσίαση του φωτογραφικού υλικού και αποσπασμάτων από τις συνεντεύξεις που πήραν τα παιδιά από παλιούς Ηλιουπολίτες, μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα θα μιλήσουν για την εμπειρία τους από τη δουλειά που έκαναν, επίσης θα μιλήσουν για το πρόγραμμα ο επιστημονικός υπεύθυνος κ. Γ. Βοζίκας, η Διευθύντρια του σχολείου, κα Ελένη Νέζη, και οι εκπαιδευτικοί, υπεύθυνες για το πρόγραμμα, κα Μακριδάκη Ελιάνα και κα Ασημακοπούλου Μαρία, και θα δοθούν τιμητικοί έπαινοι στα παιδιά που πήραν μέρος στο πρόγραμμα, για την πολύ ενδιαφέρουσα εργασία τους.
Παράλληλα στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου θα εκτίθενται οι φωτογραφίες που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος και ζωγραφικά έργα μαθητών που εμπνεύσθηκαν από το πρόγραμμα, με θέμα την Ηλιούπολη.“Ή συμμορφώνεστε ή φεύγετε” – Tελεσίγραφο του Δήμου Αλίμου για την κακοποίηση του παραλιακού μετώπου

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.