Αλλεργίες – τι πρέπει να γνωρίζει ο δάσκαλος και το περιβάλλον του παιδιού
Επιστημονική ημερίδα με θέμα «Η Άνοιξη δεν είναι όμορφη για όλους» (Παιδικές Αλλεργίες), διοργάνωσαν την Δευτέρα 22 Απριλίου 2013, οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Αλίμου, στο πλαίσιο των ενημερωτικών – επιμορφωτικών εκδηλώσεων για τους γονείς, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλίμου.
Ομιλήτρια ήταν η Βασιλική Γέμου, Παιδίατρος – Αλλεργιολόγος, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής, Διδάκτωρ Πανεπιστημίων Αθηνών και Όλσο, Αναπληρώτρια Διευθύντρια Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθύντρια Μονάδας Παιδιατρικής Αλλεργιολογίας, Άσθματος και Φλεγμονής Νοσοκομείου Παίδων «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» Αθήνα.
Την ημερίδα άνοιξε η Διευθύντρια των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αλίμου Παναγιώτα Νικολάου-Καλαθιανάκη, καλωσορίζοντας όλους τους παρευρισκόμενους.
Η κα. Γέμου στην εισήγησή της εξήγησε τι είναι οι αλλεργίες, ποια είναι τα αλλεργιογόνα, ποιες είναι οι κύριες αλλεργικές παθήσεις, ποια είναι τα συμπτώματά τους και πώς αντιμετωπίζονται. Τόνισε επίσης, πόσο σημαντική είναι η ενημέρωση και εκπαίδευση του παιδιού και της οικογένειας, καθώς και το τι πρέπει να γνωρίζει ο δάσκαλος και το περιβάλλον του για να μπορέσουν να βοηθήσουν το αλλεργικό παιδί.
Ο Πρόεδρος των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αλίμου Νίκος Παπανικολάου, αφού μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Αλίμου Θάνου Ορφανού, ευχαρίστησε την ομιλήτρια και όλους τους γονείς, επισημαίνοντας ότι οι Παιδικοί Σταθμοί θα συνεχίσουν να διοργανώνουν αντίστοιχες εκδηλώσεις, καλώντας καταξιωμένους επιστήμονες, στην προσπάθειά τους να προσφέρουν στους γονείς ενημέρωση σε θέματα που τους απασχολούν, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η ενημέρωση και η γνώση είναι θησαυρός».
Στο τέλος της εισήγησης ακολούθησε ανοιχτός διάλογος με τους γονείς οι οποίοι μέσα από τις ερωτήσεις τους εξέφρασαν τις απορίες και τους προβληματισμούς τους, καθώς οι αλλεργίες είναι ένα πρόβλημα που τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρεί σχεδόν κάθε οικογένεια.


Από την ημερίδα των ΔΠΣΑ όπου διακρίνεται ο Πρόεδρος Νίκος
Παπανικολάου
 και η Ομιλήτρια Βασιλική Γέμου.“Ή συμμορφώνεστε ή φεύγετε” – Tελεσίγραφο του Δήμου Αλίμου για την κακοποίηση του παραλιακού μετώπου

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.