«Επαγγελματικές επιλογές την εποχή της κρίσης…και όμως υπάρχει λύσις»




Άποψη από τo κατάμεστo  αμφιθέατρο Ευγενιδείου Ιδρύματος με τους εισηγητές, Δ. Αναγνωστόπουλο, Καθ. Παιδοψυχιατρικής Παν/μίου Αθηνών (επάνω δεξιά), Ρ. Καλούρη Καθ. Ψυχοπαιδαγωγικής ΑΣΠΑΙΤΕ (μέση) και Ν. Δεμερτζή, Διευθυντή 1ου Γυμνασίου Ν. Σμύρνης (αριστερά)

Στο Αμφιθέατρο του Ευγενιδείου Ιδρύματος, το 1ο Γυμνάσιο Ν. Σμύρνης, τα Γραφεία Παιδείας των Δήμων Ν. Σμύρνης και Π. Φαλήρου και η Ένωση Γονέων Ν. Σμύρνης διεξήγαγαν ημερίδα με θέμα:  «Επαγγελματικές επιλογές την εποχή της κρίσης…και όμως υπάρχει λύσις». Με την εκδήλωση αυτή έληξαν και οι εργασίες του σεμιναρίου Συμβουλευτικής Γονέων με γενική θεματική: «Εφηβεία και Επαγγελματικός Προσανατολισμός», που διοργάνωσε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Γυμνασίου  Ν. Σμύρνης, με μεγάλη επιτυχία, στο διάστημα από 3 Μαρτίου έως 15  Απριλίου 2013 ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου και Σύμβουλος Επαγγελματικού προσανατολισμού στο Δήμο Ν. Σμύρνης Νίκος Α. Δεμερτζής.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη (βλέπε φωτογραφία). Μετά το καλωσόρισμα του Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Ν. Σμύρνης και υπεύθυνου της διοργάνωσης Ν. Δεμερτζή, χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Ν. Σμύρνης Σ. Τζουλάκης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Π. Φαλήρου Α. Κορόμηλος και ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Ν. Σμύρνης  Γ. Οικονόμου. Ακόμη παρευρέθησαν ο Αντιδήμαρχος Δήμου Ν. Σμύρνης Α. Αθανασίου, o Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπ/σης Σ. Μόσσιος, η Δημοτική Σύμβουλος Ν. Γαλανοπούλου, οι Σχολικοί Σύμβουλοι Φυσικών και Νομικών Α. Τρικαλίτη και Λ. Κατσίρας, Διευθυντές Σχολείων, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, οι Σύμβουλοι ΣΕΠ του  ΚΕΣΥΠ Καλλιθέας Κ. Κορδονούρη και Ν. Βάμβουρα, ο Αντιπρόεδρος και ο Γραμματέας της Ένωσης Γονέων Θ. Γιαννιώτης και Κ. Μπάκος, πρόεδροι  συλλόγων γονέων, φοιτητές, μαθητές  και γονείς από την περιοχή της Ν. Σμύρνης του Π. Φαλήρου, των γειτονικών δήμων και από όλη την Αττική.

Η πρώτη εισήγηση της Ρ. Καλούρη (στη μέση της φωτογραφίας) είχε τίτλο: «κρίση κίνδυνος ή ευκαιρία». Η δεύτερη εισήγηση του Δ. Αναγνωστόπουλου (δεξιά στη φωτογραφία) Αν. Καθηγητή Παιδοψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών αφορούσε τις «Συναισθηματικές αντιδράσεις των εφήβων στις προκλήσεις του σήμερα». Τέλος η ομιλία του Νίκου Α. Δεμερτζή (αριστερά στη φωτογραφία), Διευθυντή στο 1ο Γυμνάσιο Ν. Σμύρνης, Συμβούλου Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο Δήμο Ν. Σμύρνης, είχε τίτλο: «Επαγγελματικές επιλογές την εποχή της κρίσης». Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις και προβληματισμούς που τέθηκαν από τους παρευρισκόμενους.

Αίσθηση και ευμενή σχόλια προκάλεσε η συμμετοχή μαθητών του 2ου Γυμνασίου Μοσχάτου σε θεατρικό δρώμενο (βλέπε φωτογραφία κάτω), που εμπεριέχεται στο βιβλίο του Νίκου  Δεμερτζή: «Επαγγελματικός Προσανατολισμός στην Πράξη …στο πέρασμα της εφηβείας …στο διάβα της ζωής» (εκδ. Σαββάλας) και η μουσική συναυλία από μαθητές του 1ου Γυμνασίου και 12ου Δημοτικού Ν. Σμύρνης (μουσική διδασκαλία Αφροδίτη Βύζα). Στη συνέχεια ακολούθησε μπουφές στο περιστύλιο του Ευγενιδείου με φαγητά που έφτιαξαν γονείς που συμμετείχαν στο σεμινάριο και την επιμέλεια είχαν ο Σύλλογος Γονέων 1ου Γυμνασίου Ν. Σμύρνης και με αυτόν τον τρόπο έληξε η ημερίδα.

Από τη συμμετοχή των μαθητών του 1ου Γυμνασίου και 12ου Δημοτικού Ν. Σμύρνης στη μουσική συναυλία (κάτω) και του 2ου Γυμνασίου Μοσχάτου στο θεατρικό δρώμενο (επάνω)

(e-epikaira.gr)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.