Εκπαιδευτικά προγράμματα και Κέντρα Δια Βίου Μάθησης στο Δήμο Αγ. Δημητρίου
Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης(Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) εγκαινιάζει τη λειτουργία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης της πόλης μας.

Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8 και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.
Στο πλαίσιο της λειτουργίας του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης θα παρέχεται η δυνατότητα στο σύνολο των ενήλικων πολιτών του Δήμου μας να παρακολουθήσουν κύκλους μαθημάτων, που τους ενδιαφέρουν, εντελώς δωρεάν.
Κατά την πρώτη εκπαιδευτική περίοδο θα διδαχθούν τα ακόλουθα μαθήματα:
• Ιταλικά (25 ώρες)
• Τοπική Ιστορία (25 ώρες)Ανδρέας Κονδύλης: Οκτώ αλήθειες για το νέο Δημαρχείο Αλίμου

Στη σύγχρονη κοινωνία, η αύξηση των γνώσεων γίνεται με ταχύτατους ρυθμούς και οι απαιτήσεις της αγοράς εργασίας συνεχώς μεταβάλλονται. Συνεπώς, η επιμόρφωση και η συμπληρωματική εκπαίδευση αποτελούν μία διαρκή προτεραιότητα του σύγχρονου ανθρώπου. Όλες οι μαθησιακές δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχουμε καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας και που έχουν σαν στόχο τη βελτίωση των γνώσεων, των δεξιοτήτων και των εφοδίων στο προσωπικό, κοινωνικό και επαγγελματικό πλαίσιο ονομάζεται «δια βίου μάθηση».
Ο Δήμος Αγ. Δημητρίου στηρίζει τους δημότες οι οποίοι πιστεύουν πως η γνώση δεν πρέπει να σταματάει ποτέ και παρ’ όλες τη δύσκολη εποχή που βιώνουμε, οργανώνει δομές και δίνει ευκαιρίες πάντοτε με γνώμονα το δημότη και τα αναφαίρετα δικαιώματά του.
Για αιτήσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει:
– Να συμπληρώσουν την ειδική φόρμα – αίτηση η οποία θα είναι διαθέσιμη στο προσωρινό γραφείο του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης και στην ιστοσελίδα του Δήμου Αγ. Δημητρίου www.dad.gr
– Να προσκομίσουν αντίγραφο της αστυνομικής τους ταυτότητας
Η κατάταξη σε τμήματα μάθησης γίνεται ανάλογα με τις αιτήσεις υποψηφίων και τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει:
Να απευθύνονται στα προσωρινά γραφεία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης
στην οδό Τήνου 27, στον Άγ. Δημήτριο
Από Δευτέρα έως Παρασκευή: 11:00 – 14:00
Από Τρίτη έως Πέμπτη: 17:00 – 19:00
Τηλ- fax : 2109704445
Email : [email protected]
Αιτήσεις μέχρι 30/04/2013

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.