Δίπλα στους νέους ο μητροπολίτης Παύλος (ΕΙΚΟΝΕΣ)




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος, έδωσε ξανά με την παρουσία του, προτεραιότητα στη νεότητα.


Την Παρασκευή 19 Απριλίου 2013, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Ακάθιστο Ύμνο στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Βάρης, της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων. Στο τέλος της Ακολουθίας, μίλησε στους Ευέλπιδες και έδωσε ευλογία από ένα βιβλίο.


Την Τρίτη 23 Απριλίου 2013 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Ασκληπιείου Νοσοκομείου Βούλας, έγινε η καθιερωμένη από σειρά ετών επίσκεψη, φοιτητών του τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας, της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.


Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια του μαθήματος της Ποιμαντικής και οι φοιτητές συνοδεύονταν από τον π. Γεώργιο Ευθυμίου. Ο π. Κωνσταντίνος Μαλτέζος, Εφημέριος του Νοσοκομείου, μίλησε για το πνευματικό έργο που επιτελείται με την ομάδα εθελοντών, στο νοσοκομείο.


Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος με τη σειρά του, καλωσόρισε τους Φοιτητές στην Ιερά Μητρόπολη και στο χώρο του Νοσοκομείου και μίλησε για το ρόλο της Εκκλησίας στον πόνο του ανθρώπου και για την ψυχοσωματική θεραπεία που μόνο η Εκκλησία προσφέρει. Στο τέλος ευχήθηκε καλή Ανάσταση και έδωσε διάφορες ευλογίες σε όλους τους φοιτητές.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Εισοδίων Θεοτόκου Τερψιθέας Γλυφάδας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας και οι Ιερείς του Ιερού Ναού, υποδέχθηκαν μαθητές και καθηγητές από Ελλάδα, Κύπρο αλλά και από πολλές χώρες της Ευρώπης (Ρουμανία, Γαλλία, Ουκρανία, Ολλανδία, Βουλγαρία, Αυστρία κ.α.), στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Εκπαιδευτικού προγράμματος Comenius.


Εκ μέρους της Μητροπόλεως μίλησαν και καλωσόρισαν τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, ο Προϊστάμενος του Ι.Ν. και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Κωνσταντίνος Βαρθολομαίος,

ο π. Κωνσταντίνος Στρατηγόπουλος, από την Επιτροπή Νεότητος της Μητροπόλεως,

καθώς και ο ίδιος Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος, ο οποίος στο τέλος της Εκδηλώσεως προσέφερε από ένα κομποσκοίνι σε όλους.

Οι συνοδοί Εκπαιδευτικοί εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους και τόνισαν πόσο χαρούμενοι αισθάνονται που βρίσκονται στην πατρίδα μας. Μετά τις ομιλίες, ακολούθησε Δείπνο το οποίο προσέφερε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι.Ν. Εισοδίων Θεοτόκου Τερψιθέας, με τη φροντίδα των εθελοντριών της Ενορίας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.