“Αν ανοίξεις στην καρδία μου θα βρείς μέσα Εκκλησία και πατρίδα”
“Αν ανοίξεις στην καρδία μου θα βρείς μέσα Εκκλησία και πατρίδα” είχε πει κάποτε στον Μητροπολίτη Μαραθώνος Μελίτωνα, ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρός Σεραφείμ.
Ο Μητροπολίτης Μελίτων, μετά την απογευματινή προηγιασμένη Θεία Λειτουργία που τέλεσε βοηθούμενος από τον διάκονο Γεώργιο Σταθόπουλο, την Τετάρτη 10 Απριλίου 2013, στο ναό της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, συγκινησιακά φορτισμένος θυμήθηκε την πρώτη συνάντηση του με τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο στα Ιεροσόλυμα, αλλά και στιγμές από την συνεργασία τους από το 1986 έως της κοιμήσεως Του. Μίλησε για τον ορφανεμένο Βησσαρίωνα που ανδρώθηκε πνευματικά δίπλα σε μια αγιασμένη μορφή, τον Ηγούμενο της Μονής Κορώνης Καρδίτσης Ιάκωβο και ανέδειξε τα χαρίσματα Του μέσα από την διακονία του στην Εκκλησία ως κληρικός και από την ανώτατη βαθμίδα της Ιερωσύνης, στην Άρτα, τα Ιωάννινα και την Αθήνα, χαρακτηρίζοντας τον «υπόδειγμα βιωματικό της αγάπης και της θυσίας».
Το πολυπληθές εκκλησίασμα, ανάμεσα στους οποίους διακρίνονταν ο από Δήμαρχος Ηλιουπόλεως Θεόδωρος Γεωργάκης, με πολύ προσοχή μετέφερε την σκέψη του στις περιγραφόμενες ιστορικές στιγμές, αλλά και προσευχήθηκε για την ανάπαυση του ποτέ Ποιμενάρχη τους.

 “Ή συμμορφώνεστε ή φεύγετε” – Tελεσίγραφο του Δήμου Αλίμου για την κακοποίηση του παραλιακού μετώπου

Στην επιμνημόσυνη δέηση, μετείχαν οι Αρχιμανδρίτες Καθηγούμενος Νεκτάριος Μουλατσιώτης και Χριστόδουλος εκ της μονής Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ Τρικόρφου Δωρίδος, Αγαθάγγελος Καρκαγέλης, αρχιερατικός επίτροπος Καρυταίνης, εκ της Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως ως και Σεραφείμ Δημητρίου, της εκκλησιαστικής κοινότητας Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, ενώ συμπροσευχόμενοι παρέστησαν και άλλοι κληρικοί.

Το ζωγραφικά διακοσμημένο με την προσωπογραφία του Μακαριστού Πρωθιεράρχη δίσκο με το κόλλυβο, προετοίμασαν οι πατέρες της Μονής Παναγίας Κατακεκρυμένης Άργους ενώ το διένειμαν μετά και το Μέγα Απόδειπνο που τελέσθηκε εν συνεχεία, οι κυρίες της ενοριακής δράσης.

Το μεσημέρι αντιπροσωπεία εκ της ενορίας μετέβει στο Α΄ κοιμητήριο Αθηνών όπου τέλεσαν επιτάφιο τρισάγιο για τον αοίδιμο Πρωθιεράρχη.

Εκ του τμήματος Δημοσιών Σχέσεων και Επικοινωνίας,
του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου
Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.