Αλέκος Δάγλας: ” μην ξεχνάμε ότι γράψαμε ιστορία”




Ο προπονητής του Πρωτέα Βούλας, αφού πρώτα παραδέχτηκε πως αυτό το Κύπελλο το χάρηκε περισσότερο από κάθε άλλο, τόνισε πως στόχος της ομάδας του ήταν το πρωτάθλημα και όχι το Κύπελλο.

«Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για την πρόκριση στον τελικό και το ότι αποτελεί την ευχαριστη έκπληξη της Α1. Ο Πρωτέας είναι μια ομάδα με φλοσοφία, πολύ καλά δουλεμένη και το μέλλον της ανήκει. Στόχος μας ήταν το πρωτάθλημα γιατι ο Πρωτέας αξίζει να παίζει στην Α1 και πιστεύω πως θα έχει σημαντικό ρόλο επόμενα χρόνια. Το Κύπελλο μας προέκυψε. Ήρθαμε σε μια καλή συγκυρία γιατί είχαμε κλειδώσει το πρωτάθλημα, παίζαμε ωραίο μπάσκετ και ήρθαμε εδώ με την πίστη ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Κάναμε δύο μεγάλες εμφανίσεις και τα καταφέραμε. Θεωρώ ότι η ομάδα απέδειξε πως έχει ψυχολογία πρωταθλήτριας και στο κρίσιμο σημείο μίλησαν οι προσωπικότητες και η τύχη, Να μην ξεχνάμε ότι γράψαμε ιστορία. Ομως ομάδα Α2 δύσκολα θα μπορέσει να κατακτήσει ξανά Κύπελλο, πολύ δύσκολα. Εμείς απολαμβάνουμε αυτή την χρονιά και ελπίζω και εύχομαι με δουλειά και οργάνωση να καθιερωθεί στην Α1. Οφείλω να ευχαριστήσω πάνω από όλα τις παίκτριες που δούλεψαν πολύ σκληρά. Απέδειξαν ότι είναι αθλήτριες υψηλού επιπέδου. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου και θέλω να πω το πιο μεγάλο μπράβο στον πρόεδρο και την διοίκηση, που παρά τις ατυχίες τα δύο τελευταία χρόνια μείναμε σταθεροί στο πλάνο μας και τα καταφέραμε. επίσης ευχαριστώ τον υπέροχο κόσμο μας.Προσωπικά το αφιερώνω στην οικογένειά μου, την γυναίκα μου και τα παιδιά μου.Ευχαριστούμε την φιλόξενη πόλη του Βόλου, την μπασκετομάνα. Ήταν άψογη διοργάνωση. Εγιναν πολύ ωραία παιχνίδια . Σήμερα παρότι δεν έγινε ποιοτικό ματς, ήταν καταπληκτικό από άποψη τακτικής… Είμαστε ομάδες που ταιριάζουν οι φιλοσοφίες μας.Ο κόσμος το ευχαριστήθηκε… Είναι η 4η φορά που κατακτώ το Κύπελλο και κάθε φορά το χαίρομαι διαφορετικά. Αυτό το χάρηκα πάρα πολύ γιατί ήταν ο πρώτος τίτλος του Πρωτέα και η σημαντικότερη επιτυχία στο γυναικείο τμήμα» δήλωσε ο Έλληνας τεχνικός της ομάδας της Α2.

Μεγάλη νίκη για τον Πρωτέα Βούλας σήμερα και για τον κόουτς Αλέκο Δάγλα που έδωσε ακόμα μια φορά σεμινάριο προπονητικής! Ο Μεγανησιώτης προπονητής και η ομάδα του έγραψαν σήμερα ιστορία. Επιβλήθηκαν στην ομάδα του ΠΑΟΚ με σκορ 52-50, κάνοντας τον Πρωτέα την πρώτη ομάδα Α2 που σηκώνει το Κύπελλο Ελλάδος.

Κατά το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων «έπαιζε» σχεδόν στους πέντε πόντους κατά μέσο όρο υπέρ του Πρωτέα.

Στο 3ο δεκάλεπτο είχαμε τον Πρωτέα να προηγείται με 6 πόντους (ΠΑΟΚ 35 ΠΡΩΤΕΑΣ 41). Η ομάδα του Πρωτέα έπαιξε πολύ καλά την άμυνα ζώνης, ενώ ο Αλέκος Δάγλας φάνηκε ότι είχε «διαβάσει» πολύ καλά τον ΠΑΟΚ και μπόρεσε να εκμεταλλευτεί επιπλέον την εμπειρία των κοριτσιών της ομάδας του, οι οποίες με πρωτοβουλίες και παρά την πολύ καλή άμυνα του ΠΑΟΚ μπορούσαν να πετύχουν καλάθι και να διατηρούν την προαναφερόμενη διαφορά πόντων υπέρ τους.

Σε ένα ξέσπασμά της η ομάδα του ΠΑΟΚ σε συνδυασμό με την εκελίνες τις στιγμές όχι και τόσο αποτελεσματική άμυνα του Πρωτέα μείωσε στον έναν πόντο διαφορά, αναγκάζοντας τον Αλέκο Δάγλα να ζητήσει τάιμ άουτ. Στο ξεκίνημα και ενώ ήθελε ακόμα 3 και 40 να λήξει το παιχνίδι, η ομάδα του ΠΑΟΚ κατόρθωσε με τρίποντο να προηγηθεί στο σκορ. 2:54 πριν τη λήξη το σκορ ηταν 50 47 υπέρ του ΠΑΟΚ. Ο αγώνας εξελισσόταν σε θρίλερ με την αγωνία στο κατακόρυφο.

Ενώ απομένεουν 48 δευτερόλεπτα, ο Πρωτέας σε φάση επίθεσης έφερε το παιχνίδι στην ισοπαλία (σκορ 50-50) με τρίποντο.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.