81 πολίτες Τρίτης Ηλικίας στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του δήμου 3Β




Παρατείνεται η διάρκεια του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» ως τις 30 Σεπτεμβρίου 2013, σύμφωνα με σχετική τροπολογία που κατατέθηκε από το Υπουργείο Εργασίας και ψηφίστηκε στη Βουλή στις 4 Απριλίου 2013.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των συναρμόδιων υπουργείων, η παράταση κρίθηκε προκειμένου να προετοιμαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το διάδοχο πρόγραμμα «Κατ’ οίκον φροντίδα», χωρίς να υπάρξει κενό στην εξυπηρέτηση των ωφελουμένων.
Ο Δήμαρχος Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης, κ. Σπύρος Πανάς, δήλωσε σχετικά: «Σε μια εποχή κρίσης και οικονομικής δυσπραγίας, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να προσφέρουμε στήριξη και βοήθεια στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Γι’ αυτό και η Πολιτεία, αντί να μεταφέρει και αυτή την ευθύνη σε μια οικονομικά αποδυναμωμένη Αυτοδιοίκηση, έχει καθήκον να διασφαλίσει τους πόρους για την απρόσκοπτη χρηματοδότηση του προγράμματος. Είναι κάτι που οφείλει όχι μόνο στους ωφελούμενους, αλλά και στους εργαζομένους οι οποίοι δουλεύοντας με συνέπεια έχουν αναδείξει το “Βοήθεια στο Σπίτι” σε μια από τις πιο επιτυχημένες κοινωνικές δομές.
Μέσω του ‘Βοήθεια στο Σπίτι’, ο Δήμος Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης στηρίζει σήμερα 81 συνολικά συμπολίτες μας. Παρά την ασφυκτική έλλειψη πόρων που αντιμετωπίζουμε, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να προσφέρουμε αυτή τη φροντίδα, στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης πολιτικής που αγκαλιάζει τους πολίτες Τρίτης Ηλικίας. Δεν θα επιτρέψουμε να πληρώσουν την κρίση, οι άνθρωποι που μας μεγάλωσαν.»

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.