3ος Ποδηλατικός Γύρος Ελληνικού -Αργυρούπολης (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Δελτίο Τύπου:

Ο Οργανισμός Νεολαίας & Αθλητισμού Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης με τη συνεργασία του Ποδηλατικού Συλλόγου Αργυρούπολης υλοποίησαν με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 21 Απριλίου τον 3ο Ποδηλατικό Γύρο Ελληνικού -Αργυρούπολης. Περισσότεροι από 1.000 ποδηλατιστές μικροί και μεγάλοι έδωσαν το παρόν και συνάμα ένα μήνυμα για ένα μέσο εναλλακτικής μετακίνησης μέσα στην πόλη μας.

Η πλατεία Βάρναλη γέμισε από κόσμο κάθε ηλικίας, μιας και είχε οριστεί ως σημείο εκκίνησης και τερματισμού των ποδηλατιστών. Η διαδρομή των 5.000 μέτρων μέσα στις γειτονιές της Αργυρούπολης και του Ελληνικού, ήταν σχετικά εύκολη και έτσι όλοι οι αθλούμενοι κατέληξαν στον τερματισμό σε μια μεγάλη παρέα. Εξάλλου η ουσία ήταν η ψυχαγωγία και η άθληση και όχι ο ανταγωνισμός.

Όλο το προσωπικό του ΟΝΑΔΕΑ, του δήμου και οι εθελοντές πολίτες εξασφάλισαν την αδιάκοπη και με ασφάλεια κυκλοφορία των ποδηλάτων στους δρόμους της πόλης μας.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημάνουμε ότι τίποτα απ’ όλα αυτά δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την σημαντική παρουσία της Τροχαίας Ελληνικού, του αστυνομικού τμήματος και της Δημοτικής Αστυνομίας με το προσωπικό και τα οχήματά τους.

Η ποδηλατοδρομία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και ασφάλεια, αφού όλα είχαν προβλεφθεί στην παραμικρή τους λεπτομέρεια. Ένα ασθενοφόρο πλήρως εξοπλισμένο ήταν σε ετοιμότητα να επέμβει σε περίπτωση ανάγκης και η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων μαζί με την Νοσηλεύτρια του Οργανισμού ακολουθούσαν την ποδηλατοπορεία.

Αναμνηστικά Διπλώματα και νερά μοιράστηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες και ακολούθησαν κληρώσεις με πλούσια δώρα που εξασφάλισαν οι διοργανωτές από χορηγίες επιχειρηματιών της πόλης και όχι μόνο. Στολές και αξεσουάρ ποδηλάτων, συνδρομές εξάμηνες και τρίμηνες από τον ΟΝΑΔΕΑ και τον Δ.Α.Σ. αντίστοιχα και διάφορα αθλητικά είδη μοιράστηκαν σε 90 τυχερούς.

Ο Δήμαρχος της πόλης, ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου, οι Αντιδήμαρχοι που ήταν παρόντες βοήθησαν με τον τρόπο τους και μάλιστα ο πρόεδρος του Ο.Ν.Α.Δ.Ε.Α. και ο αντιπρόεδρος συμμετείχαν ενεργά με τα ποδήλατά τους.

Ο αντιπρόεδρος του οργανισμού κ. Βαγγέλης Χατζέλλης σε ένα σύντομο χαιρετισμό μετά το τέλος του ποδηλατικού γύρου επισήμανε:

« … η παρουσία σας και η μεγάλη συμμετοχή μικρών και μεγάλων δηλώνει ότι πρέπει όχι μόνο να συνεχίσουμε αλλά και να διευρύνουμε αυτού του είδους τις εκδηλώσεις γιατί για όλους μας το ποδήλατο εκτός από εναλλακτική μορφή μετακίνησης είναι και μια αγάπη που πηγάζει από την πολύ παιδική μας ηλικία.

ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συμμετέχοντες και ένα μεγάλο μπράβο για την προσπάθεια σας. Είσαστε οι πρωταγωνιστές.
…να ευχαριστήσω τους δεκάδες εθελοντές μας, τους εργαζόμενους του δήμου, ιδιαίτερα τους εργαζόμενους του αθλητικού οργανισμού που υλοποίησαν από την αρχή μέχρι το τέλος την σημερινή εκδήλωση, τους χορηγούς που μας στήριξαν υλικά καθώς και τον ποδηλατικό σύλλογο
Αργυρούπολης μαζί με τους φορείς και τα σχολεία μας που αποτελούν πηγή ζωής και ελπίδας για την μαζικότητα και την καθιέρωση τέτοιων προσπαθειών.

…Μέσα μετακίνησης υπάρχουν πολλά. Αλλά είναι ενεργοβόρα και άλλα όχι, άλλα είναι προσιτά από τον μέσο πολίτη και άλλα όχι, άλλα είναι θορυβώδη και άλλα όχι.
Το ποδήλατο είναι σίγουρα προσιτό στους περισσότερους. Η σημερινή διοίκηση του δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης αγωνιά και αγωνίζεται όχι μόνο για την προστασία του ποδηλάτη άλλα και για όλα τα μέσα μετακίνησης που κάνουν την ζωή μας καλύτερη».

Ευχαριστούμε το Δήμαρχο κ. Χρήστο Κορτζίδη, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, τους αντιδημάρχους, όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους, τα μέλη του Δ.Σ. του Ο.Ν.Α.Δ.Ε.Α. που ήταν παρόντες και ιδιαίτερα όλους εσάς από τον μικρότερο μέχρι τον μεγαλύτερο που δώσατε πνοή και σε αυτή μας την δράση.

Ευχαριστούμε από καρδιάς και σας θέλουμε δίπλα μας και στις επόμενες εκδηλώσεις που είναι ήδη προγραμματισμένες για τους ερχόμενους μήνες

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.