“ΤΟ ΒΗΜΑ”: «Γιορτή Πολιτισμού το πρόγραμμα του “Γαλαξία”»




.Σαν μια καθιερωμένη γιορτή πολιτισμού περιγράφει η εφημερίδα «Το Βήμα» το πρόγραμμα του «Γαλαξία». Είναι γεγονός πώς οι φετινές εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Οργανισμού,  αποτελούν σημείο αναφοράς για όλα τα γνωστά Μέσα Ενημέρωσης, καθώς η Νέα Σμύρνη είναι ο μόνος Δήμος, εν μέσω κρίσης, με καθημερινά πολιτιστικά δρώμενα.Διαβάστε το αφιέρωμα στο tovima.gr για τον «Γαλαξία».

Μια «γιορτή πολιτισμού», βρίσκεται σε εξέλιξη για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον Δημοτικό Πολυχώρο Πολιτισμού «Γαλαξίας» της Νέας Σμύρνης.

Οι Πασχάλης Τόνιος, Βασίλης Λέκκας, Μελίνα Κάνα, Λουδοβίκος των Ανωγείων και Ζωή Τηγανούρια, είναι άξιοι εκπρόσωποι της έντεχνης μουσικής που έχουν προσκληθεί –μεταξύ άλλων – στη σκηνή του Γαλαξία. Επίσης, μεγάλα ονόματα του λαϊκού τραγουδιού όπως ο Κώστας Μακεδόνας, ο Χρήστος Νικολόπουλος και ο Δημήτρης Μπάσης θα δώσουν μοναδικές ερμηνείες στον δημοτικό πολυχώρο.

Δημοφιλείς, αλλά και νέοι ταλαντούχοι δημιουργοί και σολίστ (Quarteto Jazz, Στέλλα Χροναίου και Evocacion, Ζανέτ Καπούγια κ.ά.) παρασύρονται σε jazz, rock, soul και ethnic αυτοσχεδιασμούς, ενώ η «Όπερα της Βαλίτσας» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει την όπερα «Μποέμ» του Τζάκομο Πουτσίνι.

Μία σειρά από αφιερώματα (στους Μανώλη Ρασούλη, Μάρκο Βαμβακάρη, Στράτο Διονυσίου, Σταύρο Ξαρχάκο, Νίκο Γκάτσο και Μάνο Ελευθερίου κ.ά) έρχονται να αποτίσουν φόρο τιμής σε σημαντικούς Έλληνες δημιουργούς, ενώ στη θεματική ενότητα Λογοτεχνία διακεκριμένοι συγγραφείς και ποιητές παρουσιάζουν το έργο τους.

Οι Λάκης Παπαδόπουλος, Βαγγέλης Γερμανός, Στάθης Δρογώσης, Ρους, 15 – 50, Domenica και πολλοί ακόμη αναμένεται να προσελκύσουν με τους ιδιαίτερους ήχους και τη σύγχρονη μουσική δημιουργία τους το νεανικό κοινό. Στην ίδια ενότητα Νεολαία παρουσιάζεται και η κωμική παράσταση «Μια απ’ τα Γίδια».

Η ενότητα «Παιδικό Πρόγραμμα» εντάσσεται για πρώτη φορά στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του «Γαλαξία» και έρχεται να γεμίσει τα μεσημέρια του Σαββατοκύριακου με κουκλοθέατρο, θέατρο Σκιών, παιδικές θεατρικές παραστάσεις, αλλά και παρουσιάσεις παιδικών βιβλίων.

«Για 4 μήνες δημιουργείται στον Γαλαξία μία όαση πολιτισμού για μικρούς και μεγάλους. Σε αυτήν, ας διώξουμε μακριά την κατήφεια των ημερών» δηλώνει ο Βαγγέλης Χατζατουριάν, πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σε πείσμα των δυσμενών οικονομικών συνθηκών, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης προσφέρει το πολιτιστικό πρόγραμμα με ελεύθερη είσοδο για τους δημότες και τους κατοίκους του Δήμου. Δύο ώρες πριν από την καθορισμένη ώρα έναρξης της παράστασης θα ξεκινούν να διατίθενται 300 αριθμημένες κάρτες δωρεάν εισόδου. Απαραίτητη προϋπόθεση για τους δημότες είναι η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας και το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το Δημοτολόγιο του Δήμου. Οι κάτοικοι της Νέας Σμύρνης πρέπει να έχουν μαζί τους την ταυτότητα και έναν λογαριασμό στο όνομά τους.

Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων θα διαρκέσει έως τις 16 Ιουνίου. Αναλυτικά το πρόγραμμα μέχρι τέλος Μαρτίου:

Σάββατο 23 Μαρτίου, 15.00: Τα παιδιά παίζοντας μαθαίνουν τη μουσική. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά άνω των 5 ετών. Πραγματοποιείται σε δύο ωριαία διαδοχικά τμήματα με τη συμμετοχή 50 παιδιών στο καθένα.

Σάββατο 23 Μαρτίου, 20.00Ρους. «One man band project».

Κυριακή 24 Μαρτίου, 15.00: Θέατρο σκιών του Τάσου Κώνστα. «Ο Αθανάσιος Διάκος στο μοναστήρι» (για παιδιά άνω των 5 ετών).

Κυριακή 24 Μαρτίου, 20.00: Νίκος Βαρβαρέσος και Στέλλα Καρυδά. Βραδιά λαϊκού τραγουδιού. «Καροτσέρη τράβα η συνέχεια των τραγουδιών».

Τρίτη 26 Μαρτίου, 20.00: Αφιέρωμα στον Στράτο Διονυσίου. Επιμέλεια Τζώρτζης Καλάργαρης.

Τετάρτη 27 Μαρτίου, 20.00: «Της νιότης χρώματα». Έντεχνο μουσικό συγκρότημα. Μια αναδρομή στο έντεχνο και λαϊκό των δεκαετιών 60’s και 70’s.

Πέμπτη 28 Μαρτίου, 20.00: Αφιέρωμα στον Δήμο Μούτση. ΣΑΦΑΝΣ Μουσική συναυλία.

Παρασκευή 29 Μαρτίου, 20.00: Βράβευση του παγκόσμιου πρωταθλητή στο Grappling, Ερμή Δημητρόπουλου, από το τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης.

Σάββατο 30 Μαρτίου, 15.00: «Ο παππούς ο Αίσωπος». Ένα δέντρο που μιλάει, ο παππούς ο Αίσωπος, ο φίλος μας ο Μιχαλάκης και τα ζώα του δάσους σε ένα παραμύθι γεμάτο τραγούδια.

Σάββατο 30 Μαρτίου, 20.00: Ζωή Τηγανούρια. Στην παράσταση «Zoe’s Code LIVE» η Ζωή Τηγανούρια συνδυάζει ιδανικά τους «δρόμους» της δύσης μέσα από tango, latin και jazz αποχρώσεις.

Κυριακή 31 Μαρτίου, 15.00: “Το χωριό της ΑΒ”. Κουκλοθέατρο της Αλεξίας Αλεξίου. Το ονειρικό ταξίδι της μικρής Μαργαρίτας στο χωριό των γραμμάτων.

Κυριακή 31 Μαρτίου, 20.00: Ο Στέφανος Δεκεριάν παρουσιάζει μια επιλεγμένη ανθολογία με μπαλάντες και τραγούδια από διάφορα μέρη του κόσμου.

(neasmyrnilive.gr)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.