Το Ωδείο Ελληνικού- Αργυρούπολης σήμερα το μεσημέρι στο Μέγαρο Αθηνών




Η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας-Λίλιαν Βουδούρη του Μέγαρου Μουσικής Αθηνών φιλοξενεί μικρές συναυλίες στην αίθουσα Διδασκαλίας της σε συνεργασία με Ωδεία της Αττικής. Οι συναυλίες διοργανώνονται στα πρότυπα των lunchtime concerts, ενός θεσμού που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

Στη πρωτότυπη αυτή δράση το Δημοτικό Ωδείο Ελληνικού – Αργυρούπολης «Γιώργος Μιχαλακέας» συνδιοργανώνει με τη Βιβλιοθήκη Συναυλία Μουσικής Δωματίου με τις τελειόφοιτες σπουδάστριες Βιολιού: Αρβανίτη Ελισάβετ, Γιάνκ Αγάπη, Γιώτη Θεοδώρα, Κωνσταντινίδη Χρυσάνθη, Παπαδοπούλου Μαρία και Στεφάνου Στεφανία οι οποίες είναι μαθήτριες της καθηγήτριας Βιολιού κ. Μαίρης Ζαμπέλη και με την έκτακτη συμμετοχή του καθηγητή κιθάρας του Ωδείου μας κ. Αλέξανδρου Ζέρβα και της τσελίστας Αθανασίας Τέλιου με έργα των:G.F Telemann, A. Vivaldi, W. A. Mozart, A. Dvořák & Bela Bartόk

Η Συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής στην αίθουσα διδασκαλίας της Μουσικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος-Λίλιαν Βουδούρη την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013 και ώρα 3.00 το μεσημέρι.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

To σύνολο εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου δημιουργήθηκε με προσωπική πρωτοβουλία της καθηγήτρια Μαίρης Ζαμπέλη, πριν από 15 περίπου χρόνια.

Ο βασικός στόχος του αρχικά ήταν η διεύρυνση της διδακτικής ώρας και η επαφή των μαθητών μ’ ένα πιο πλούσιο ρεπερτόριο απ’ τα προβλεπόμενα ωδειακά πλαίσια.

Το σύνολο αυτό αγαπήθηκε απ’ τους σπουδαστές και εξελίχθηκε σ’ έναν δυναμικό πυρήνα Οργανικής Μουσικής με πολλές και πετυχημένες εμφανίσεις.

Μέσα απ΄ την ομαδική διαδικασία εκμάθησης της μουσικής , οι μαθητές μαθαίνουν όχι μόνο τους βασικούς κανόνες λειτουργίας και συνεργασίας μέσα σ’ ένα ολοκληρωμένο ορχηστρικό σύνολο, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να δουλέψεις για να πετύχεις ένα ολοκληρωμένο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.

Το σύνολο εγχόρδων έχει μέχρι στιγμής στο ενεργητικό του πολλές συναυλίες κλασσικής μουσικής , αφιερώματα στην ελληνική και ξένη μουσική παράδοση, συμμετοχή σε χορωδιακή μουσική και κυρίως έχει κατακτήσει ένα πλούσιο ρεπερτόριο Μουσικής Δωματίου.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.