Tέχνη και Φιλοσοφία στο δημοτικό Πανεπιστήμιο Ηλιούπολης




Συνεχίζοντας τον επιτυχημένο θεσμό του Ανοιχτού Δημοτικού Πανεπιστημίου, που εγκαινιάστηκε τον Οκτώβριο του 2012, διοργανώνουμε δύο νέους κύκλους μαθημάτων.

Η ιδιαίτερα θερμή υποδοχή και ανταπόκριση των συμπολιτών μας σε αυτή την καινοτόμο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, μας οδήγησε στην απόφαση να προχωρήσουμε, προσφέροντας υψηλού επιπέδου γνώση από Πανεπιστημιακούς Καθηγητές εγνωσμένου κύρους και μεγάλης ακαδημαϊκής, συγγραφικής και διδακτικής καταξίωσης, σε θεματικά  αντικείμενα που ενδιαφέρουν όλους τους δημότες.

Οι κύκλοι που θα υλοποιηθούν κατά το εαρινό εξάμηνο του 2013 θα αφορούν σε θέματα Τέχνης και Φιλοσοφίας. 
Ειδικότερα στον πρώτο κύκλο μαθημάτων εισηγητής θα είναι ο Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Μάνος Στεφανίδης, με θέμα: «Για μια τέχνη της επιθυμίας»
Στον δεύτερο κύκλο μαθημάτων εισηγητής θα είναι ο Πρύτανης και Καθηγητής Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Θεοδόσης Πελεγρίνης, με θέμα: «Η Φιλοσοφία και οι κλάδοι της».
Ο πρώτος κύκλος μαθημάτων θα περιλαμβάνει πέντε δίωρα, εβδομαδιαία μαθήματα και ο δεύτερος κύκλος τέσσερα δίωρα, εβδομαδιαία μαθήματα.
Τα μαθήματα θα γίνουν στο Θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου (Λεωφ. Σοφ. Βενιζέλου & Λεωφ. Πρωτόπαπα –είσοδος από οδό Κουντουριώτου), τις παρακάτω ημέρες και ώρες:
Για μια τέχνη της επιθυμίας: 1/4/2013 – 29/4/2013, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19.00 – 21.00
Η Φιλοσοφία και οι κλάδοι της: 15/5/2013 – 5/6/2013, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00 – 21.00

Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα μαθημάτων πατήστε εδώ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.