Σολομός με κρούστα από φουντούκι (ΣΥΝΤΑΓΗ)




Από το μηνιαίο περιοδικό “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” (1€)
«Τρελαίνομαι για συνταγές με σολομό. Είναι από τα νοστιμότερα ψάρια και μπορεί να συνδυαστεί με όλα. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι της μητέρας μου, της κ. Αθανασίας και θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας»
Λεωνίδας Αναγνώστου, Ναύπλιο ΑργολίδαςΥΛΙΚΑ
– 6 φιλέτα σολομού (μεγαλούτσικα)
– 200 γρ. ανάλατα φουντούκια (χωρίς φλούδα)
– 4 κουτ. σούπας ψιλοκομ. δυόσμος
– 3 κουτ. σούπας ψιλοκομ. μαϊντανός
– 4 κουτ. σούπας ψιλοκομ. άνηθος
– 2 κουτ. σούπας ιταλική γκράπα από κρασί Μοσχάτο
– ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
– 2-3 λεμόνια (χυμός)
– Αλάτι, φρεσκοτριμ. μαύρο πιπέριΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Αδειάζετε το ελαιόλαδο και το χυμό από τα λεμόνια σε μεγάλη λεκάνη κουζίνας, βουτάτε τα φιλέτα και τα αφήνετε να μαριναριστούν για περισσότερο από 60 λεπτά.

2. Ετοιμάζετε τη κρούστα φουντουκιού χτυπώντας στο μπλέντερ τους ξηρούς καρπούς έως ότου γίνουν σκόνη (χοντροκόψτε κάποια για το γαρνίρισμα στο τέλος). Έπειτα, ανακατέψτε τους με τα μυρωδικά σε μεγάλο μπολ, αλατοπιπερώστε και προσθέστε το κρασί. Συνεχίστε να ανακατεύετε πολύ καλά το μείγμα με ένα κουτάλι προσπαθώντας να ομογενοποιηθεί (όσο γίνεται) και αφήστε το λίγο στην άκρη.

3. Βάλτε τα φιλέτα σολομού σε μεγάλο λαδωμένο ταψί και πασπαλίστε τα καλά με τη κρούστα που έχετε φτιάξει (αφήστε την κάτω επιφάνεια χωρίς κρούστα). Ψήστε τα ψάρια σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για 2ο περίπου λεπτά έως ότου η κρούστα φουντουκιού πάρει ροδοκόκκινο χρώμα. Σερβίρετε τα πεντανόστιμα φιλέτα με σπαράγγια και πουρέ πατάτας.

Χρόνος εκτέλεσης: 30 λεπτά (χωρίς την αναμονή της μαρινάδας)
Μερίδες: 5-6

ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” ΜΕ 1€ – ΚΕΡΔΙΣΕ 50€!
Θέλεις να μοιραστείς τα μυστικά της κουζίνας σου; Γνωρίζεις κάποια παλιά συνταγή ή έμαθες για κάποια καινούρια; Στείλε μας με email ([email protected]) ή ταχυδρομικά (Κηφισίας 189, 2ος όροφος, Τ.Κ. 15124, Μαρούσι Αττικής) συνταγές απλών φαγητών που ετοιμάζεις για την οικογένεια, τους φίλους ή τον/την αγαπημένη σου και μπορεί να κερδίσεις 50€!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.