“Συνεχίζουμε ως Παράταξη και ως Δημοτική ομάδα τις δράσεις μας”




 

Σύγχρονη Πόλη: «Συνεχίζουμε ως Παράταξη»

Ανακοίνωση της παράταξης “Σύγχρονη Πόλη”:

Τις τελευταίες μέρες, συγκεκριμένοι κύκλοι έχουν αναλάβει τη συστηματική διαστρέβλωση της αλήθειας σχετικά με τη δήθεν ενοποίηση των τριών δημοτικών παρατάξεων “Σύγχρονη Πόλη”, “Αγώνας για το Μέλλον”, “Αναγέννηση Ελληνικού-Αργυρούπολης”.
Κυρίως ασκείται κριτική στα μέλη της Σύγχρονης Πόλης, που τάχα «δεν ανταποκρίθηκαν στη… “λαϊκή” απαίτηση για συνένωση των τριών παρατάξεων».

Θεωρούμε ότι οι δημότισσες και οι δημότες πρέπει να γνωρίζουν την αλήθεια. Όντως υπήρξε προβληματισμός για το αν είναι εφικτή η περιβόητη ενότητα. Στην πορεία προς τη συνένωση των παρατάξεων δύο πράγματα είχαν αναδειχθεί. Το ένα ήταν η ουσία αυτής καθ’ αυτής της συνένωσης και το δεύτερο η διαδικασία που έπρεπε να ακολουθηθεί. Εμείς λέμε, τίποτε από τα δύο δεν έγινε σωστά και, κυρίως, πολιτικά έντιμα. Δε θα αναφερθούμε με λεπτομέρειες, διότι με αυτό τον τρόπο μόνο αρνητικά μπορούμε να συνεισφέρουμε στο όλο εγχείρημα. Θα αναφέρουμε όμως, ενδεικτικά, ορισμένες θέσεις μας, τις οποίες και θέτουμε στην κρίση του κάθε δημότη.

1) Η συνένωση των παρατάξεων είναι αυτονόητο ότι προϋποθέτει κοινές θέσεις, τουλάχιστον στα κυρίαρχα ζητήματα που απασχολούν την πόλη μας. Σε βασικά θέματα όμως, όπως τα δημοτικά τέλη, τα δίδακτρα και το αεροδρόμιο, οι θέσεις των τριών παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν θεαματικά διαφορετικές.

2) Η μεθοδευμένη συνένωση παρατάξεων απλώς για να αλλάξει το πρόσωπο του σημερινού δημάρχου, δεν μας αφορά. Στόχος μας είναι η αλλαγή του συνόλου της οπισθοδρομικής νοοτροπίας και πολιτικής που εκφράζει η σημερινή διοίκηση και η πορεία του Δήμου προς τα εμπρός.

3) Οι καιροί έχουν αλλάξει. Οι υποσχέσεις και οι παλαιοκομματικές μέθοδοι μας γυρίζουν στο παρελθόν και δεν ανοίγουν το νέο πολιτικό δρόμο, τον οποίο αναζητά με αγωνία ο πολίτης.
4) Όποιος επιθυμεί ειλικρινά τη συνένωση δεν μπορεί να απευθύνεται σε αυτούς που θέλει να προσεγγίσει, χρησιμοποιώντας τη λάσπη και το ψέμα. Σχόλια όπως «έπεσαν οι μάσκες» και «οι υποστηρικτές του Κορτζίδη», που συνοδεύουν τις κατευθυνόμενες πολιτικές διαπιστώσεις αναξιόπιστων αναλυτών, διαστρεβλώνουν την αλήθεια και δεν φανερώνουν καμιά ειλικρινή διάθεση συνεννόησης και συνεργασίας.

5) Επιτέλους, όχι όλα για την “καρέκλα”!

Αλήθεια, πιστεύει κανείς ότι θα μπορούσε να υπάρξει ειλικρινής συνένωση των τριών παρατάξεων, όταν έστω σε πέντε τόσο βασικά ζητήματα δεν υπάρχει ταύτιση απόψεων; Πιστεύει κανείς ότι ο πραγματικός στόχος ήταν η ειλικρινής συνένωση και όχι η επικυριαρχία του ενός επί των άλλων με διάφορες εσωτερικές συμμαχίες;

Για αυτούς τους λόγους, αλλά και για πολλούς άλλους που η αναφορά τους θα οδηγούσε σε έναν ατέλειωτο κύκλο εσωστρέφειας, δηλώνουμε ότι :

Συνεχίζουμε ως Παράταξη και ως Δημοτική ομάδα τις δράσεις μας.

Η παράταξη μας “ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ” αποτελεί την συνέχεια των δημοτικών παρατάξεων της “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ” με ιδρυτή το Δημήτρη Ευσταθιάδη και της “ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΠΟΛΗΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ” με ιδρυτή τον επί 8 χρόνια Δήμαρχο Ελληνικού Ιορδάνη Εφραιμίδη.

Όλα αυτά τα χρόνια αγωνιστήκαμε, και καταφέραμε, να συνθέσουμε απόψεις, να ενώσουμε τις αγωνίες μας, να δώσουμε στις ιδέες μας περιεχόμενο και να κάνουμε πράξη το όραμά μας για μια πόλη πιο ανθρώπινη, πιο λειτουργική και πιο ωφέλιμη. Είμαστε περήφανοι για το έργο που επιτελέσαμε.

Σήμερα, η νόμιμα εκλεγμένη Δημοτική Ομάδα της Σύγχρονης Πόλης σύσσωμη, η συντριπτική πλειοψηφία των μελών, των στελεχών και των φίλων της παράταξης μας, μέλη και στελέχη άλλων δημοτικών παρατάξεων που μας πλαισιώνουν και ανέντακτοι μέχρι σήμερα Δημότες, διευρύνουν την Σύγχρονη Πόλη και την ενισχύουν στην ΑΥΤΟΝΟΜΗ πορεία προς τις δημοτικές εκλογές. Οι ελάχιστοι και μετρημένοι που αποσχίσθηκαν, έχουν από καιρό επιλέξει την πορεία τους, αναζητώντας πρόχειρα άλλοθι γι΄ αυτή τους την επιλογή. Η Σύγχρονη Πόλη είναι παρούσα, ενωμένη και δυναμική όσο ποτέ στο πρόσφατο παρελθόν.

Δημότισσα και Δημότη,

Τις μέρες που έρχονται, θα συζητήσουμε μαζί σου για όλα τα προβλήματα του Δήμου μας. Για όλα όσα σε απασχολούν. Θα ακούσουμε τις προτάσεις σου.
Με πρωτοπόρους τους νέους, που θα αναδειχθούν μέσα από την Κοινωνία και όχι από κομματικούς σωλήνες, χαράζουμε δρόμους που ανταποκρίνονται στις νέες συνθήκες ζωής.
Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ “ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΠΟΛΗΣ”
Αλεξόπουλος Αντώνης,
Εφραιμίδης Ιορδάνης,
Κωνσταντινίδου-Αμηρίδου Ολυμπία,
Μιμηγιάννης Χρήστος,
Πεσιρίδης Θεόδωρος,
Σκρίνης Ευάγγελος

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.