Παρουσίαση του ΕΣΠΑ στη Γλυφάδα
H εκδήλωση οργανώθηκε από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών  και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Γλυφάδας, τον Εμπορικό Σύλλογο Γλυφάδας, την ΕΛΑΝΕΤ (Ελληνική Αναπτυξιακή Εταιρεία) που είναι Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης του ΕΣΠΑ, το ΕΤΕΑΝ και την Περιφέρεια ΑττικήςΤην εκδήλωση παρουσίασε και συντόνισε ο Σπύρος Κοσκοβόλης, στέλεχος του ΕΕΑ.

Μιλώντας ο Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Κόκκορης  στάθηκε στην  σημασία της εκδήλωσης για τους επαγγελματίες της περιοχής και καυτηρίασε τη μεγάλη γραφειοκρατία που επικρατεί και δεν αφήνει την επιχειρηματικότητα να αναπτυχθεί. Ειδικά αναφέρθηκε στα νέα παιδιά που θέλουν να επιχειρήσουν σε ένα δύσκολο περιβάλλον. «Είναι ιδιαίτερη τιμή, ανέφερε, η πρωτοβουλία του ΕΕΑ να επιλέξει τον Δήμο μας για την παρουσίαση του ΕΣΠΑ».

Εκ μέρους της ΕΛΑΝΕΤ χαιρετισμό απηύθυνε ο Αν. Διευθυντής κ. Κωνσταντίνος Παγανός.Ο Δήμος Αλίμου κέρδισε συνολικά τέσσερα βραβεία στα Best City Awards

Χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους το ΕΤΕΑΝ ο πρόεδρος κ. Γιώργος Γεροντούκος αναφέροντας και τον νέο ρόλο του Ταμείου για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας με νέες δράσεις και προγράμματα.

 
 Ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γιάννης Ρεκλείτης,  τόνισε στην ομιλία του το σημαντικό ρόλο που παίζει η εκδήλωση στα πλαίσια της προσπάθειας του ΕΕΑ για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των επαγγελματιών – μελών του.
Αναφέρθηκε στη συμμετοχή μαζί με τον εμπορικό σύλλογο της Γλυφάδας, την ΕΣΕΕ και άλλους φορείς, στο πρώτο “Μέτωπο Ανάπτυξης” της περιοχής, όπως το είπε, το “Τοπικό Σύμφωνο Απασχόλησης” με στόχο την αξιοποίηση τοπικών παραγωγικών πηγών, του εμπορίου, της εστίασης και του τουρισμού και την ανάπτυξη της απασχόλησης. Δεν παρέλειψε δε να αναφερθεί στις δύσκολες ώρες που περνάει η Κύπρος, κατακρίνοντας τις πρακτικές των μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών και ιδίως της Γερμανίας, ευχόμενος θετική διέξοδο από αυτή.

Από την πλευρά του ο ΓΓ του  ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ενημέρωσε τους επαγγελματίες για την λειτουργία του παραρτήματος του ΕΕΑ στη Γλυφάδα, δίπλα από την εφορία και τους κάλεσε να το αξιοποιήσουν για να μη ταλαιπωρούνται στο κέντρο. Σε συνέχεια αναφέρθηκε στις νέες υπηρεσίες που παρέχει το ΕΕΑ ηλεκτρονικά στα μέλη του, όπως το e-επιμελητήριο, ενώ ανέφερε και σειρά νέων υπηρεσιών που θα θέσει το Επιμελητήριο στην υπηρεσία των μελών.

   Ο Α’ Αντιπρόεδρος ΕΕΑ κ. Νικόλαος Λεβετσοβίτης,μίλησε για τις ευκαιρίες που παρέχουν τα προγράμματα το ΕΣΠΑ μέσω των οποίων οι επιχειρήσεις μπορούν να πάρουν μια ανάσα να αντιμετωπίσουν τις σκληρές συνθήκες ενώ και οι άνεργοι μπορούν να έχουν περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης.
  
Η κα Άννα Καυκά Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γλυφάδας, αφού χαιρέτισε την πρωτοβουλία του ΕΕΑ, επεσήμανε ότι ο σύλλογος δίνει μάχη να αντλήσουν κεφάλαια από το ΕΣΠΑ οι μικρομεσαίοι της περιοχής. Στο μεταξύ ανακοίνωσε ότι ο σύλλογος έχει προγραμματίσει να «τρέξει» δύο προγράμματα για ανέργους με βάση την απασχόληση στις τοπικές επιχειρήσεις. Το πρώτο προκηρύσσεται την άλλη εβδομάδα και αφορά νέους 19-29 ετών με αντικείμενο την κατάρτιση για ένα μήνα και την πρακτική απασχόληση σε επιχειρήσεις για πέντε μήνες. Το δεύτερο αφορά ανέργους άνω των 29 ετών με αντικείμενο επίσης κατάρτιση και πρακτική.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.