“Παραμύθι χωρίς όνομα” από την θεατρική ομάδα Εστίας Νέας Σμύρνης (video)




Η θεατρική ομάδα της Εστίας Νέας Σμύρνης, στο πλαίσιο της 40ης θεατρικής της περιόδου, παρουσίασε το αλληγορικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Παραμύθι χωρίς όνομα». Το έργο ανέβηκε σε σκηνοθεσία και σκηνογραφία του Ανδρέα Ζάκα, κοστούμια της Τούλας Μωραΐτου και μουσική του Μάνου Χατζιδάκι.
Τα τελευταία έργα της θεατρικής ομάδας είναι:
2012: ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ – ΜΠΟΣΤ
2011: Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ – ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ
2010: ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΚΛΕΙΔΙ – ΑΛΕΞΕΪ ΤΟΛΣΤΟΪ
2009: ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ – ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ
2008: ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ – ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ
Η παράσταση δημιουργήθηκε με τη συμμετοχική οικονομική προσφορά και εργασία των μελών της ομάδας και παρουσιάστηκε στην αίθουσα «Πάνος Χαλδέζος» της Εστίας της Νέας Σμύρνης τις ημερομηνίες 16/2,17/2,23/2,24/2, 2/3 και 3/3 – 2013 με ελεύθερη είσοδο.
Οσοι παρακολούθησαν το εξαιρετικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, θυμήθηκαν τα λόγια της συγγραφέως Πηνελόπης Δέλτα:
“Αγαπητέ μου φίλε,
τα ματάκια μου είδαν τόσα πολλά απίστευτα πράγματα μέχρι να φθάσω εδώ και να σου διηγηθώ αυτή την ιστορία. Πήγα σε μια χώρα μακρινή που κανείς δεν ξέρει πού βρίσκεται στο χάρτη μα το όνομά της το’ βγάλαν απ’τα λάθη. Εκεί, ζούσε ένας χονδρός και τεμπέλης Βασιλιάς, ο Αστόχαστος, με τη Βασίλισσα Παλάβω. Είχαν και τέσσερα παιδιά… Το Συνετό, τη Ζήλιω, την Πικρόχολη και την Ειρηνούλα. Οι κάτοικοι του τόπου μου είπαν πως ο Βασιλιάς τους, είχε οδηγήσει τη χώρα τους στην κατάρρευσή της. Έτσι, άρχισαν όλοι να φεύγουν και να εγκαταλείπουν την πατρίδα τους… Η μόνη τους βοήθεια ήταν μια δόση από το γειτονικό βασίλειο, η οποία εξανεμίστηκε κι αυτή με τον καιρό. Λένε πως ο ξάδελφος Βασιλιάς αντί για τα χρυσά φλουριά έστειλε στο Βασιλιά μια γαϊδουροκεφαλή! Όλα, λοιπόν, έδειχναν το δρόμο για την καταστροφή, μέχρις ότου το Βασιλόπουλο, με τη βοήθεια της Γνώσης, αναδιοργάνωσε το λαό του και αγωνίστηκε για τη σωτηρία του τόπου του. Ο Βασιλιάς, αφού κατάλαβε πόσα καλά έκανε ο γιος του γι’αυτόν και το λαό του, τον ανακήρυξε βασιλιά της χώρας των Μοιρολατρών.”
Επιμέλεια κειμένου Τζένη Οικονομοπούλου
Ευχαριστούμε όλους όσοι παρευρέθηκαν και χειροκρότησαν την προσπάθεια της θεατρικής ομάδας και που έδειξαν για ακόμη μια φορά την αγάπη τους προς αυτήν.

Μιχάλης Οικονομόπουλος (nstv.gr)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.