Ομάδα γιατρών και ακτιβιστών από την Γερμανία στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού




Στόχος της ομάδας ήταν να ενημερωθεί και να μεταφέρει  στη Γερμανία τις εντυπώσεις τους όσον αφορά τις επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής κυρίως στον τομέα της υγείας και να ασκήσουν πολιτική πίεση στη γερμανική ηγεσία.
Η ομάδα των γιατρών  αποτελούνταν από έξι γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων από τρεις διαφορετικές πόλεις της Γερμανίας (Μόναχο, Βερολίνο και Φρανκφούρτη) οι οποίοι ανήκουν στο Σύνδεσμο Δημοκρατικών Ιατρών της Γερμανίας (Verein Demokratischer Ärztinnen und Ärzte) και της Medico International, μίας οργάνωσης που δραστηριοποιείται κυρίως σε χώρες του τρίτου κόσμου.
Η επίσκεψη τους έγινε με αφορμή την ιδιαίτερα ανησυχητική κατάσταση στον τομέα της υγείας στην Ελλάδα, την επιρροή του  Βερολίνου μέσω της Task Force στις περικοπές στον τομέα υγείας στην Ελλάδα αλλά και την παράλληλη  δημιουργία πρωτοβουλιών αλληλεγγύης από τους πολίτες όπως π.χ τα κοινωνικά ιατρεία. Θέλησαν επίσης  να μεταφέρουν τη δική τους εμπειρία στους Έλληνες συναδέλφους τους. 
Όπως τονίσε η Νάντια Ράκοβιτς, διευθύντρια του Συνδέσμου Δημοκρατικών Ιατρών, στη Γερμανία οι γιατροί και οι πολίτες έχουν ήδη έρθει αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις της πολιτικής μείωσης των δαπανών στο τομέα της υγείας  τα τελευταία 10 χρόνια μέσω της συγχώνευσης νοσοκομείων και του προγράμματος Diagnosis Related Group (DRG)  που αφορά την κατηγοριοποίηση μίας επίσκεψης του ασθενούς στα  νοσοκομεία με στόχο να μειωθεί το κόστος της θεραπείας και περίθαλψης.
Στις 12 Μαρτίου θα παρουσιάσουν στο Πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης τις εμπειρίες τους από το ταξίδι τους στην Ελλάδα.
Το παραπάνω κείμενο γράφτηκε με την βοήθεια της κας. Χρύσας Wilkens.  Το φωτογραφικό υλικό είναι από την επίσκεψη των Γερμανών γιατρών και έχει τραβηχτεί από τους ίδιους.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.