Ο Πρωτέας Βούλας στον τελικό του κυπέλλου γυναικών




Σπουδαία επιτυχία για τον Πρωτέα Βούλας, ο οποίος επικράτησε με σκορ 79-66 του Παναθηναϊκού στον β’ ημιτελικό του Κυπέλλου Γυναικών.

Την Κυριακή, στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ο Πρωτέας Βούλας θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ που είχε προκριθεί από τον α’ ημιτελικό, νικώντας τον Αθηναϊκό.

Τα κορίτσια του Αλέκου Δάγλα πίστεψαν στις δυνατότητές του και νίκησαν το μεγάλο φαβορί με φοβερή αντεπίθεση διαρκείας στο β’ ημίχρονο που πέτυχαν 49 πόντους! Τα εύστοχα σουτ της Μαγαλιού και της Δασκαλοπούλου έδωσαν την ώθηση στον Πρωτέα για να φτάσει στην τελική επικράτηση με χαρακτηριστική μάλιστα ευκολία.

Τα δεκάλεπτα: 15-16, 35-30, 51-57, 66-79

Παναθηναϊκός (Σαμαντούρα): Καλέντζου 14(1), Βλάνη 2, Ντέλβα 13, Χριστινάκη, Μαγκλάρα 9, Σλούκα 11(2), Δίελα 14(2), Χρονοπούλου 3.

Πρωτέας (Δάγλας): Δασκαλοπούλου 19(3), Κίρου, Μαγαλιού 22(4), Μπαρμπερίδου 8(1), Παυλόπουλου 1, Φασούλα 6, Νικολοπούλου 15(1), Στυλιάρα, Βλάχου 5, Τετενέ 2.

Αν η νίκη του ΠΑΟΚ επί του Αθηναϊκού, στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου γυναικών ήταν έκπληξη, αυτή του Πρωτέα Βούλας επί του Παναθηναϊκού στο δεύτερο, με 79-66, ήταν «βόμβα μεγατόνων». Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν στον αυριανό τελικό (18:00) που θα κρίνει τον πρώτο τίτλο της χρονιάς.
Ο πρωτοπόρος της Α2 «σόκαρε» τις «πράσινες», που πρόσφατα εξασφάλισαν την πρωτιά στην Α1 γυναικών. Πρωταγωνίστριες για την ομάδα του Αλέκου Δάγλα ήταν η Τούλα Μαγκαλιού και η Βασιλική Δασκαλοπούλου με 22 και 19 πόντους αντίστοιχα.
Από τον Παναθηναϊκό, που ήταν το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, η Τούλα Καλέντζου και η Ιωάννα Δίελα πέτυχαν από 14 πόντους. Τα 25 λάθη που έκαναν στο παιχνίδι οι «πράσινες» έφεραν την ήττα.

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.