Νέα Σμύρνη – ράμπα ποδηλάτων στο πεζοδρόμιο των τυφλών




Οι σταθμοί αυτόματης ενοικίασης ποδηλάτων του Δήμου, έχουν ήδη εγκατασταθεί και οι δημότες ενθουσιασμένοι περιεργάζονται την καινοτόμα πρωτοβουλία. Πολλοί βέβαια προσπαθούν να καταλάβουν τον τρόπο λειτουργίας, ενώ στην αρχή του εγχειρήματος υπήρχαν παράπονα για δυσλειτουργίες. Το δημοτικό ποδήλατο είναι σίγουρα στα συν της δημοτικής αρχής που προσπαθεί, να τονώσει το περιβαλλοντολογικό ενδιαφέρον των πολιτών, που θα έχουν την ευκαιρία ,ειδικά τώρα που ανοίγει ο καιρός, να κάνουν τις βόλτες τους. Ωστόσο, πριν καλά-καλά ξεκινήσει το πρόγραμμα, στο e-mail του Nea Smyrni Live κατέφθασαν καταγγελίες για το σταθμό ποδηλάτων στην Καρύλλου.

Η ράμπα με τα ποδήλατα στήθηκε πάνω στο ειδικά κατασκευασμένο για τυφλούς πεζοδρόμιο, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες! Το ολοκαίνουργιο πεζοδρόμιο της Καρύλλου σχεδιάστηκε για να έχουν πρόσβαση, τόσο πολίτες με κινητικά προβλήματα, όσο και τυφλοί, ωστόσο το νέο έργοστερεί αυτή την δυνατότητα, κάτι που θα διορθωθεί σύντομα σύμφωνα με τη δημοτική αρχή.

Πρακτικά μιλώντας όμως, είναι φανερό ότι το ειδικά κατασκευασμένο πεζοδρόμιο έχει μήκος μόλις λίγων μέτρων και στην ουσία δεν εξυπηρετεί το σκοπό του. Για τον λόγο αυτό, έχει ήδη εξαγγελθεί η ανακατασκευή του πεζοδρομίου σε όλο το μήκος του δρόμου, προκειμένου να χρησιμεύσει πραγματικά στους πολίτες με ειδικές ανάγκες.(neasmyrnilive.gr)

bicycle unjustice

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.