Mαύρη τρύπα στο δήμο Νέας Σμύρνης




ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – ΣΟΚ: ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ!!!

 (e-epikaira.gr)

Μυστήριο με 750.000 που χρωστάνε στο Δήμο φαντομάδες – οφειλέτες!

Τι αποκαλύπτει η έκθεση του ορκωτού λογιστή για το 2011 και πώς αντιδράει ο Δήμαρχος…

Νέο γιγαντιαίο φέσι στο Δήμο μας που φτάνει τα 750.000 ευρώ για το 2011 αποκαλύπτουμε σήμερα. Το φέσι αυτό έρχεται στο φως της δημοσιότητας ύστερα από την έκθεση των ορκωτών λογιστών για το Δήμο Νέας Σμύρνης που δόθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στις δημοτικές παρατάξεις. Πρόκειται για χρέη που τουλάχιστον μέχρι το 2011 εμφανίζουν το Δήμο είτε να αδιαφόρησε είτε να μην κατάφερε να εισπράξει από διάφορους πελάτες του όπως εκείνα τα 2.600.000 που έχουμε ήδη αποκαλύψει με μια όμως σημαντική διαφορά. Ότι οι οφειλέτες των 750 χιλιάδων είναι άγνωστοι, δεν υπάρχουν τιμολόγιά τους και κανείς δεν γνωρίζει ποιοι είναι, γιατί τα χρωστάνε στο Δήμο και τι έχει κάνει (αν έχει κάνει κάτι) ο Δήμος για να εισπράξει το ποσό αυτό… Με δεδομένη μάλιστα την απίστευτη οικονομική θύελλα που κατατρώγει τη χώρα και τον λαό μας, γίνεται ιδιαίτερα προκλητική η στάση της δημοτικής αρχής και είναι χαρακτηριστική της νοοτροπίας με την οποία λειτουργεί ο Δήμος μας και οι οικονομικές του υπηρεσίες…

Πιο συγκεκριμένα, ο ορκωτός λογιστής Νικόλαος Συκάς της «Συνεργαζόμενοι Ορκωτοί Λογιστές Α.Ε.», στη σελίδα 24 της έκθεσής του  επισημαίνει 748.218,71 ευρώ με μυστηριώδεις οφειλέτες. Το ποσό αυτό χαρακτηρίζεται δε λογιστικά ως «Διαφορά μεταξύ λογιστικής και αναλυτικού ισοζυγίου πελατών». Με απλά λόγια, πρόκειται για χρέη που εμφανίζονται στις 31 Δεκεμβρίου του 2011. Με μια όμως σημαντική διαφορά. Πρόκειται για χρέη που δεν ξέρουμε ποιος τα χρωστάει στο Δήμο αφού όπως υπογραμμίζει ο ορκωτός λογιστής «οφείλεται σε απαιτήσεις για τις οποίες δεν υπάρχει ανάλυση ανά οφειλέτη!»

Στα παλιά τους τα παπούτσια οι συστάσεις του ορκωτού

Έχει ιδιαίτερη όμως σημασία η επισήμανσή του στη συνέχεια της έκθεσης: «Έχουμε συστήσει και σε προηγούμενες εκθέσεις μας, να διενεργηθεί απογραφή ανά οφειλέτη όλων των απαιτήσεων κατά το τέλος της χρήσεως και στη συνέχεια να παρακολουθούνται αναλυτικά ανά οφειλέτη, μέσω ειδικού μηχανογραφικού προγράμματος. Σε τακτά χρονικά διαστήματα και οπωσδήποτε στο τέλος της χρήσης πρέπει να διενεργείται συμφωνία μεταξύ της ανάλυσης κατά οφειλέτη και της γενικής λογιστικής».

Επομένως με βάση τη νομιμότητα και την εγκυρότητα που έχει η έκθεση του ορκωτού λογιστή, ο καθένας μας μπορεί να βγάλει το συμπέρασμα ότι ο Δήμος μας όχι μόνο δεν πήρε αυτά τα περίπου 750 χιλιάρικα μέσα στο 2011 αλλά και δεν μπήκε καν στον κόπο να εξηγήσει στους ορκωτούς λογιστές ποιοι είναι αυτοί που τα χρωστάνε!

Σκοτάδι και ερωτηματικά…

Και προκύπτει αβίαστα το ερώτημα. Γιατί; Από λάθος; Από αδιαφορία; Μα αφού ο ορκωτός τονίζει ότι τους έχει επισημάνει και στο παρελθόν να αναφέρουν τους μπαταχτσήδες. Κι όμως, οι οικονομικές υπηρεσίες επιμένουν να μην το κάνουν… Για ποιό λόγο λοιπόν συνεχίζουν να μην αποκαλύπτουν τα ονόματα αυτών που χρωστάνε στο Δήμο ενώ έχουν τη νόμιμη υποχρέωση;  Είναι ρουσφέτια; Είναι πολιτικοί φίλοι; Ποιοί είναι τέλος πάντων;

Να θυμίσουμε εδώ ότι όπως έχουν ήδη αποκαλύψει τα «Επίκαιρα», στην έκθεση του ορκωτού λογιστή εκτός από τα 750 χιλιάρικα με τους φαντομάδες-μπαταχτσήδες επισημαίνονται κι άλλες δυο κατηγορίες επισφαλών απαιτήσεων για ενδεχόμενη ζημιά που μπορεί να προκύψει από τη μη είσπραξή τους:

Μούγκα για τη μηδενική κίνηση στο ταμείο

Το πρώτο και μεγαλύτερο ποσό που διαπιστώνεται ανέρχεται ούτε λίγο ούτε πολύ στα 2.602.695,44 ευρώ! Τι είναι αυτά; Είναι υπόλοιπα βεβαιωμένων απαιτήσεων (με ανάλυση κατά πελάτη) που όμως δεν παρουσίασαν καμία κίνηση στη χρήση του 2011… Τι σημαίνει με άλλα λόγια αυτό; Σημαίνει ότι κανένας απ΄ αυτούς που χρωστάνε τα ποσά αυτά, δεν κατέβαλε στο ταμείο ούτε ένα ευρώ! Τι έκανε ο Δήμος για να τα εισπράξει μέχρι σήμερα; Άγνωστο. Κάτι μισόλογα ψέλλισε ο Δήμαρχος στο δημοτικό συμβούλιο σε σχετική ερώτηση του επικεφαλής της «Συμμαχίας Πολιτών για τη Νέα Σμύρνη» Νίκου Στέφου αλλά ουσιαστική και πειστική απάντηση δεν έδωσε: «Κάνουμε το καλύτερο για να τα εισπράξουμε» περιορίστηκε να πει με ειρωνικό ύφος. Ενδιαφέρον είναι ότι ο συνήθως λαλίστατος αντιδήμαρχος οικονομικών Γ. Κουτελάκης δεν μπήκε στον κόπο να εξηγήσει γιατί δεν εισπράχτηκαν τα 2,6 εκατομμύρια ή τι έχει κάνει ως σήμερα για την είσπραξή τους και προτίμησε να ποιήσει την νήσσαν ή κατά το κοινώς λεγόμενο να κάνει την πάπια!

Το άλλο χρέος που ανακάλυψε ο ορκωτός λογιστής ανέρχεται στα 339.120,99 ευρώ. Πρόκειται για το ποσό που ως τα τέλη του 2011 χρωστούσε η τέως διαχειρίστρια εταιρεία Cont. Tent A.E. στο Δήμο από τα ενοίκια που δεν έδινε από το 2007 για τους κινηματογράφους Φιλίπ και Σπόρτιγκ. Ο ορκωτός λογιστής υπολογίζει τα 339.120,99 ευρώ αφού έχει αφαιρέσει την εγγυητική επιστολή της Alpha Bank, ύψους 120.000 ευρώ. Δηλαδή, ως το 2011, η Cont. Tent. A.E. χρωστούσε 459.120,99 ευρώ… Όπως είναι ήδη γνωστό η αμαρτωλή υπόθεση των δυο κινηματογράφων και η σκανδαλώδης αδιαφορία του Δήμου για τη μη είσπραξη των ενοικίων έχουν πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης ύστερα από τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν στον εισαγγελέα ο επικεφαλής της «Συμμαχίας Πολιτών» Νίκος Στέφος…

Για να δούμε, θα εξηγήσει αυτή τη φορά ο Δήμος τι είναι αυτή η «μαύρη τρύπα»; Πολύ φοβούμαστε πως όχι…

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.