Κοπανατζήδες οι μισοί καθηγητές στα νότια προάστια




Μειωμένο διδακτικό ωράριο κάνουν οι μισοί εκπαιδευτικοί

Ένας στους δύο καθηγητές μέσης εκπαίδευσης παρέχει μειωμένο διδακτικό έργο στο σχολείο που διδάσκει.

Τα στοιχεία αυτά παρατίθεται σε πόρισμα των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, οι οποίοι διενήργησαν δειγματοληπτικό έλεγχο σε τέσσερα γυμνάσια και λύκεια στην Ανατολική Αττική (Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη) και αφορούσαν τις εκπαιδευτικές περιόδους από το 2008-2012.

Όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία οι επιθεωρητές ζητούν να διωχθούν πειθαρχικά για ατελή εκπλήρωση των υπαλληλικών τους καθηκόντων, ο διευθυντής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, η προϊσταμένη του Τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, πέντε εκπαιδευτικοί και οκτώ διευθυντές αντίστοιχων σχολείων. Σύνολο, 16 εκπαιδευτικοί διαφόρων βαθμίδων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι εκπαιδευτικοί δεν εφάρμοζαν το διδακτικό ωράριο, αφού πρώτα είχαν λάβει έγκριση να απέχουν από τις σχολικές αίθουσες από το υπηρεσιακό συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής το οποίο, όπως καταγγέλλεται από τους επιθεωρητές, αποφάσιζε παρανόμως και αναρμοδίως.

Στους… κοπανατζήδες ανετίθεντο, ώστε να καλύπτουν τα κενά, καθήκοντα γραμματειακής υποστήριξης, παρά το γεγονός ότι αυτό επιτρέπεται να ενταχθεί μόνο στα εξωδιδακτικά καθήκοντα των εκπαιδευτικών και πάντα εντός του εργασιακού τους ωραρίου (30 ώρες εβδομαδιαίως).

Με αυτόν τον τρόπο καλύπτονταν από τη μία για τα μειωμένα διδακτικά τους ωράρια ενώ από την άλλη δεν υποχρεώνονταν να μεταβούν σε άλλα σχολεία του δήμου για να διδάξουν ώστε να συμπληρώσουν το εβδομαδιαίο διδακτικό ωράριο.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.