10 εκατομμύρια για το κλειστό γυμναστήριο στο Φάληρο




Υπεγράφη σήμερα η Σύμβαση για την κατασκευή του Κλειστού γυμναστηρίου στο Παλαιό Φάληρο

 Υπεγράφη σήμερα από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, και το Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου, κ. Διον. Χατζηδάκη, η Προγραμματική Σύμβαση για το έργο «Κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου και Ανοικτών Γηπέδων στον Περιβάλλοντα Χώρο». Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου δυο χρόνια, έχει προϋπολογισμό 9.995.000 Ευρώ και στο μεγαλύτερο μέρος του θα καλυφθεί από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Με το έργο αυτό συμπληρώνονται με τον καλύτερο τρόπο οι εγκαταστάσεις του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, αφού θα προστεθεί αθλητική εγκατάσταση υψηλών προδιαγραφών και πολλαπλών χρήσεων, ενώ παράλληλα θα διαμορφωθεί ο περιβάλλων χώρος, δημιουργώντας έτσι ένα ολοκληρωμένο Αθλητικό Πάρκο, με συνολικό εμβαδόν 42 στρέμματα. Επομένως, το έργο πέρα από τον καθαρά αθλητικό του ρόλο, θα αποτελέσει και μια σημαντική ανάπλαση για την περιοχή.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, κ. Διον. Χατζηδάκης, αφού ευχαρίστησε την Περιφέρεια Αττικής για την πολύτιμη συνδρομή της στην υλοποίηση του έργου, τόνισε:

«Το έργο αυτό έχει αποτελέσει για το Δήμο μας μια πραγματική Οδύσσεια με αλλεπάλληλες παλινωδίες από τη μεριά του κεντρικού Κράτους. Η Πολιτεία είχε δεσμευτεί ότι θα κατασκευάσει το κλειστό αυτό γυμναστήριο, δέσμευση όμως που ποτέ δεν τήρησε.

Σήμερα όμως φαίνεται ότι επιτέλους φτάσαμε στο λιμάνι. Η Περιφέρεια Αττικής για άλλη μια φορά έρχεται να διασώσει την αξιοπιστία του Κεντρικού Κράτους, καλύπτοντας τα δικά του κενά, με το πλεόνασμά της που έχει δημιουργήσει από το 2003, με τεράστιο έργο στην Αττική και ευρύ φάσμα αρμοδιοτήτων. Θεωρώ σήμερα τον εαυτό μου απελευθερωμένο από μια υποχρέωση που είχα απέναντι στους πολίτες του Δήμου μου και ιδιαίτερα στη νεολαία».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε: «Δουλειά μας στην Περιφέρεια Αττικής είναι να υλοποιούμε αυτά που ορίζει ρητά ο Νόμος. Από κοινού και σε συνεργασία με τους Δήμους εντοπίζουμε τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και δίνουμε ουσιαστικές λύσεις. Σε καιρούς δύσκολους που η άθληση αποτελεί μία από τις ελάχιστες διεξόδους για τη νέα γενιά, η Περιφέρεια Αττικής έρχεται να καταδείξει την ευαισθησία της και να καλύψει για μία ακόμη φορά εγγενείς αδυναμίες της Κεντρικής Διοίκησης. Σήμερα θέσαμε τις βάσεις για την κατασκευή ενός έργου, το οποίο σε συνδυασμό με την υπάρχουσα υποδομή του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Παλαιού Φαλήρου, καθιστά το συγκρότημα έναν πολύτιμο πόλο άθλησης και αναψυχής, όχι μόνο για τους κατοίκους των γειτονικών περιοχών αλλά και ολόκληρου του λεκανοπεδίου. Παραδίδουμε λοιπόν σήμερα τη σκυτάλη στο Δήμο Π. Φαλήρου, οι Τεχνικές Υπηρεσίες του οποίου έχουν την ευθύνη για τη δημοπράτηση και την επίβλεψη του έργου, αφού άλλωστε αυτές είναι που εκπόνησαν και τις σχετικές μελέτες».

Σύντομη περιγραφή έργου:

Το νέο κλειστό γυμναστήριο πολλαπλών χρήσεων που θα ανεγερθεί θα είναι ένα σύγχρονο κτήριο, επιφανείας 4.656 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο αξιοποιώντας όλες τις σύγχρονες τεχνικές εξοικονόμησης ενέργειας επιτυγχάνει σχεδόν αυτόνομη ενεργειακή κάλυψη των αναγκών του. Περιλαμβάνει αίθουσα αθλοπαιδιών με δυνατότητα να εξυπηρετήσει αθλήματα, όπως μπάσκετ, βόλεϋ, χάντμπολ, ποδόσφαιρο 5Χ5, γυμναστική (ενόργανη και ρυθμική). Η αίθουσα διαθέτει συγκρότημα μόνιμων κερκίδων 874 θέσεων και πτυσσόμενων 330 θέσεων.

Στον περιβάλλοντα χώρο προβλέπεται η κατασκευή τεσσάρων (4) γηπέδων αντισφαίρισης, ενός γηπέδου ποδοσφαίρου για αγώνες μικρών ηλικιών, δύο κτηρίων αποδυτηρίων με χώρους υγιεινής κοινού, κυλικείου και WC κοινού. Επίσης προβλέπεται η διαμόρφωση χώρου στάθμευσης οχημάτων 141 θέσεων και σημαντικής έκτασης φύτευση πράσινου.

(e-epikaira.gr)

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.