“Εικόνα εγκατάλειψης παρουσιάζουν τα σχολεία του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης”





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Εικόνα εγκατάλειψης παρουσιάζουν τα σχολεία του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, τα οποία -ολοφάνερα πλέον- εγκυμονούν υπαρκτούς κινδύνους για τους μικρούς μαθητές. Η πλήρης έλλειψη προγραμματισμού, καταγραφής των φθορών και σωστής ιεράρχησης των προτεραιοτήτων εκ μέρους της διοίκησης Κορτζίδη, έχει γιγαντώσει το πρόβλημα, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων από αγανακτισμένους γονείς και εκπαιδευτικούς.

Τα περισσότερα προβλήματα εστιάζονται στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού και το 5ο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης. Οι εκτεταμένες φθορές και ρωγμές στην εσωτερική τοιχοποιία και τα εξωτερικά κατακόρυφα σημεία των κτιρίων, οι σοβάδες που υποχωρούν ακόμα και σε ώρα μαθήματος και η πλημμελής καθαριότητα και φροντίδα των χώρων των σχολείων, είναι σοβαρότατες παραλείψεις που βαραίνουν αποκλειστικά τη δημοτική αρχή.

Βάσει των σχετικών εγγράφων της Πολεοδομίας Αργυρούπολης τα σημαντικότερα προβλήματα αφορούν το κτίριο του 2ο Δημοτικού Σχολείου Ελληνικού. Κλιμάκιο της παράταξη μας «Σύγχρονη Πόλη» με επικεφαλής τον Πολιτικό Μηχανικό και Δημοτικό Σύμβουλο Αντώνη Αλεξόπουλο, επισκέφτηκε επιτόπου τα δύο σχολεία και επί μέρες κατέγραψε όλες τις φθορές, τις οποίες κοινοποίησε στους αρμόδιους φορείς προκειμένου να αντιμετωπιστούν κατεπειγόντως.

Χαρακτηριστικό της απάθειας και της επιπολαιότητας της δημοτικής αρχής Κορτζίδη, είναι το γεγονός της αδιαφορίας της για την τοποθέτηση πέντε (5) κυβολίθων (!!!) στο προαύλιο του 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού από το περασμένο καλοκαίρι! Όλους αυτούς τους μήνες τα παιδιά παίζουν γύρω από μια τάφρο στο προαύλιο και σαφέστατα από θαύμα δεν έχει σημειωθεί κάποιο σοβαρό ατύχημα. Η όλη εργασία μπορούσε να έχει τελειώσει μέσα σε μισή μέρα, αλλά ο Δήμαρχος και οι συναρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, όχι μόνο δεν έχουν φροντίσει να στείλουν ένα συνεργείο, αλλά δεν έχουν μπει και στον κόπο να απαντήσουν, έστω, στα πέντε επίσημα έγγραφα που τους έχει στείλει για το θέμα η Δ/ντρια του Σχολείου.

Η συνήθης δικαιολογία της διοίκησης του δήμου είναι πως «για όλα φταίει η Τρόϊκα και οι περικοπές που έχει επιβάλλει στα οικονομικά του Δήμου». Υποστηρίζει ακόμα πως «δεν επαρκούν τα συνεργεία του δήμου» για τις εργασίες που απαιτούνται. Την ίδια στιγμή βέβαια «τα συνεργεία δεν επαρκούν» τα έχει τάξει να ασχολούνται καθημερινά με έργα καλλωπισμού πεζοδρομίων ιδιωτών, για προφανείς ψηφοθηρικούς λόγους. Αφήνοντας τα Δημοτικά Σχολεία στο έλεος της τύχης.

Τα προηγούμενα χρόνια οι τότε Δήμαρχοι κ.κ. Ευσταθιάδης στην Αργυρούπολη και Εφραιμίδης στο Ελληνικό, κατέγραφαν έγκαιρα φθορές και ανάγκες των σχολείων και τα παρέδιδαν έτοιμα, φρεσκοβαμμένα και απολύτως ασφαλή στη σχολική κοινότητα στις αρχές του φθινοπώρου και πριν αρχίσουν τα μαθήματα. Σήμερα, η Δημοτική Αρχή Κορτζίδη είναι υποχρεωμένη να αφήσει στην άκρη τις δικαιολογίες και επιτέλους να ασχοληθεί σοβαρά και υπεύθυνα με τα πραγματικά προβλήματα του Δήμου. Πόσο μάλλον όταν αφορούν και θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή μικρών μαθητών. Οι πολιτικές σκοπιμότητες έχουν ένα όριο, το οποίο ο κ. Κορτζίδης και οι συνεργάτες του έχουν ξεπεράσει, δυστυχώς, προ πολλού.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.