Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης (photos)




Δελτίο Τύπου:

Αναμφισβήτητα όλοι μας, μικροί και μεγάλοι , ζούμε την καθημερινότητα μας με άγχος, ρουτίνα και έντονους ρυθμούς. Οι αποκριές αποτελούν μια μεγάλη ευκαιρία, ώστε να ξεφύγουμε για λίγο και να διασκεδάσουμε με την οικογένεια και του φίλους μας. Για το λόγο αυτό, η πολιτιστική επιτροπή του Δήμου κατάφερε για άλλη μια χρονιά να διοργανώσει εκδηλώσεις με ελάχιστο οικονομικό κόστος.

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις άρχισαν από την Κυριακή 3 Μαρτίου 2013 και κορυφώθηκαν με τη μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση την Κυριακή 10 Μαρτίου 2013.

Την Κυριακή 3 Μαρτίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ελληνικού, οι μικροί μας συμπολίτες είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να χορέψουν με την ψυχή τους παρέα με τον clown «Πατσατσούφη ο υπναράς», έπαιξαν παιχνίδια και στο δημιουργικό εργαστήρι του Βασιλιά Καρνάβαλου κατασκεύασαν αποκριάτικες μάσκες.

Το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013 διοργανώθηκε το κυνήγι του χαμένου θησαυρού, όπου συμμετείχαν 26 ομάδες. Πάνω από 100 παιδιά έτρεχαν σε όλη την πόλη για να λύσουν τους γρίφους και να βρουν τον χαμένο θησαυρό. Καταϊδρωμένοι, αναψοκοκκινισμένοι και ταλαιπωρημένοι κατάφεραν οι πιο πολλοί να φθάσουν στο τέλος. Η διαδρομή ξεκίνησε και κατέληξε στο Δημοτικό Ωδείο.

Οι νικητές ήταν μαθητές του 1ου Λυκείου Αργυρούπολης. Η δεύτερη ομάδα ήταν μαθητές του 1ου Γυμνάσιο Αργυρούπολης και η Τρίτη ομάδα μαθητές του 2ου Λυκείου Αργυρούπολης.

Την Κυριακή 10 Μαρτίου η πόλη γέμισε καρναβαλιστές, από τα σχολεία, τα πολιτιστικά και αθλητικά τμήματα του δήμου με πάνω από 500 καρναβαλιστές οι οποίοι με κέφι για χορό δημιούργησαν σχήματα με έξυπνα μηνύματα και σατιρική διάθεση.

Πριν ξεκινήσει η παρέλαση, έγινε η βράβευση των τριών πρώτων πληρωμάτων του Χαμένου Θησαυρού από το Δήμαρχο, Χρήστο Κορτζίδη.


Στη κεντρική εξέδρα παρουσιάστηκε αναπαράσταση εθίμου από την νεοελληνική αγροτική αποκριά. «Γεννητούρια και Βαφτίσια» από το τμήμα παραδοσιακών χορών της Αργυρούπολης.

Η παρέλαση ξεκίνησε με τον Ποδηλατικό Σύλλογο και ακολούθησαν ο κινέζικος δράκος με υπέροχες μάσκες, ήρωες των παραμυθιών, χορεύτριες «dancing with the stars» μεξικάνοι «Viiva Zapata», χορεύτριες Rock n’Roll, μικροί ζωγράφοι, σχήματα που σατίριζαν την οικονομική κρίση, σχήματα με μηνύματα αλληλεγγύης, άνθρωποι απ’ όλες τις χώρες του κόσμου, Ιαπωνικό άρμα, Harlem Shake και τέλος το παραδοσιακό γαϊτανάκι.

Το βράδυ της Κυριακή 10 Μαρτίου, το γλέντι συνεχίστηκε στο Πολιτιστικό -Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» όπου απολαύσαμε μια παράσταση από τα χορευτικά τμήματα του Ελληνικού με τίτλο «Πως το Τρίβουν το Πιπέρι» με Καρναβαλικά παραδοσιακά ευτράπελα» με μουτζούρηδες, κουδούνες, αποκριάτικα τραγούδια και δρώμενα, γάμο, γλέντι, σατυρικά στιχάκια.

Συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες των τμημάτων χορού και του Α΄ΚΑΠΗ του Ελληνικού. Κείμενα – σκηνοθεσία- διδασκαλία χορού : Αργυρώ Κωνσταντινίδου. Ο χώρος διακοσμήθηκε από τις κατασκευές των παιδιών του εργαστηρίου ζωγραφικής του δήμου μας με επιμέλεια της δασκάλας τους Αφροδίτη Κροντήρη.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.