Γυναίκες Νέας Σμύρνης: “να εξασφαλίσει ο Δήμος ένα γεύμα για όλα τα παιδιά”
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ: "Να εξασφαλίσει ο Δήμος ένα γεύμα για όλα τα παιδιά"

 Στην Ελλάδα του 2013, πάνω από μισό εκατομμύριο παιδιά ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας!

Το πρόβλημα της έλλειψης επαρκούς και σωστής διατροφής των παιδιών υπάρχει και στο Δήμο μας, ανεξάρτητα αν φαίνεται ή όχι με μια πρώτη ματιά. Πολλοί από τους μαθητές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης παρακολουθούν νηστικοί ή υποσιτισμένοι το καθημερινό σχολικό πρόγραμμα, είτε γιατί οι γονείς τους είναι άνεργοι ή απλήρωτοι, είτε γιατί το οικογενειακό εισόδημα δεν επαρκεί, είτε γιατί οι βάρβαρες εργασιακές σχέσεις με τις οποίες υποχρεώνονται να δουλεύουν (ελαστικής μορφής απασχόληση, εντατικοποίηση) έχουν αποδομήσει την οικογένεια, με τραγικό αποτέλεσμα να μειωθεί αναγκαστικά η απαιτούμενη γονική φροντίδα.
Aνδρέας Κονδύλης: Αναβαθμίζεται αισθητικά και ποιοτικά το παραλιακό μέτωπο του Αλίμου (VIDEO)

Τα προγράμματα «επισιτιστικής βοήθειας», όπως είναι η περιστασιακή διανομή φρούτων σε κάποια σχολεία, είναι ευκαιρίες διαφήμισης κάποιων εταιρειών και δεν μπορούν να δώσουν λύση στο οξυμένο πρόβλημα του υποσιτισμού των παιδιών. Η εξαγγελία από το Υπουργείο Παιδείας για το κοινοτικό πρόγραμμα σίτισης στα σχολεία, που –κατά δήλωση– θα αρχίσει με τη χορήγηση πρωινού σε όλα τα παιδιά, δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για το Δήμο ώστε να αποσύρει το ενδιαφέρον και τη μέριμνά του από το υπαρκτό και εντεινόμενο πρόβλημα υποσιτισμού των παιδιών που ελλοχεύει και στην περιοχή μας, παραπέμποντας στις καλένδες της έναρξης του προγράμματος αυτού.

Το πρόβλημα του υποσιτισμού των παιδιών χρειάζεται να αντιμετωπιστεί τώρα, χωρίς κανέναν απολύτως διαχωρισμό, με απόφαση και ευθύνη του Δημοτικού Συμβουλίου!

Οι Δήμοι, ως μέρος της κρατικής δομής, έχουν χρέος να καλύψουν χωρίς καθυστέρηση τις ανάγκες αυτές, διεκδικώντας άμεσα από το Κράτος και επιπλέον παροχές, προκειμένου να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις επείγουσες αυτές συνθήκες!

 ΖΗΤΑΜΕ:

Την παροχή σε καθημερινή βάση ενός απλού γεύματος (γάλα, σάντουιτς, φρούτο) για όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές των σχολείων (Νηπιαγωγεία – Δημοτικά – Γυμνάσια – Λύκεια).

(e-epikaira.gr)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.