Γαρίδες με αγκινάρες (συνταγή)

Από το μηνιαίο περιοδικό «ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” (1€)
«Εξαιρετικός συνδυασμός, με ελάχιστες θερμίδες και με υψηλή διατροφική αξία»
Ζαφειρία Καλλίδη, ΘεσσαλονίκηΥΛΙΚΑ
– 1 κιλό γαρίδες
– 6 μεγάλες αγκινάρες
– 5 λεμόνια (στα δύο κομμάτια)
– ½ κιλό κολοκυθάκια (ροδέλες)
– 1+ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
– 1 μεγάλο ψιλοκομ. φρέσκο κρεμμύδι
– 2 κουτ. σούπας άνηθος
– Αλάτι, πιπέριΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Πρώτα, καθαρίζετε τις γαρίδες αφήνοντας τις ουρές τους. Αντίστοιχα, καθαρίζετε τις αγκινάρες από τα εξωτερικά, σκληρά τους φύλλα, αφαιρείτε το χνούδι από τη καρδιά με κουταλάκι και τις κόβετε στα δύο. Έπειτα, τις τρίβετε με τα λεμόνια για να μη μαυρίσουν.2. Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο σε ελαιόλαδο, τσιγαρίζετε για 4-5 λεπτά έως ότου μαλακώσουν και ρίχνετε στην κατσαρόλα τις αγκινάρες με ένα φλιτζάνι τσαγιού νερό. Μαγειρεύετε για 20 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά, προσθέτετε τα κολοκυθάκια, τα οποία θα πρέπει να σιγοβράσετε άλλο ένα τέταρτο της ώρας και αλατοπιπερώνετε. Στη συνέχεια, τηγανίζετε τις γαρίδες για 5-6 λεπτά και λίγο πριν τις αποσύρετε ρίχνετε τις αγκινάρες, αναμειγνύετε καλά και σιγομαγειρεύετε για 6-7 λεπτά ώστε να ανακατευθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.

Χρόνος εκτέλεσης: 45 λεπτά
Μερίδες: 2-3

ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” ΜΕ 1€ – ΚΕΡΔΙΣΕ 50€!
Θέλεις να μοιραστείς τα μυστικά της κουζίνας σου; Γνωρίζεις κάποια παλιά συνταγή ή έμαθες για κάποια καινούρια; Στείλε μας με email (steiletisintagisou@gmail.com) ή ταχυδρομικά (Κηφισίας 189, 2ος όροφος, Τ.Κ. 15124, Μαρούσι Αττικής) συνταγές απλών φαγητών που ετοιμάζεις για την οικογένεια, τους φίλους ή τον/την αγαπημένη σου και μπορεί να κερδίσεις 50€!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X