Έρχεται το μετρό σε Ελληνικό και Αργυρούπολη




Τον ερχόμενο Ιούνιο ξεκινά η λειτουργία των σταθμών του Μετρό στην περιοχή μας χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχουν δοθεί λύσεις σε επείγοντα θέματα που σχετίζονται με τη λειτουργία των σταθμών του Μετρό και που σίγουρα εγκυμονούν πολλά προβλήματα για τις συνοικίες που γειτνιάζουν με τους σταθμούς.

Γι’ αυτό το λόγο ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης ζητά άμεσα συναντήσεις με την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών καθώς και της «Ελληνικό Α.Ε.» προκειμένου να συζητήσει θέματα που πρέπει να επιλυθούν πριν την έναρξη λειτουργίας της γραμμής του Μετρό.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Τη χωροθέτηση του σταθμού μετεπιβίβασης των λεωφορείων, οι οποίες θα εξυπηρετούν τις γύρω περιοχές, πλησίον του σταθμού «Ελληνικό» που δεν θα δημιουργεί πρόβλημα μέσα στον ιστό της πόλης. Σημειώνεται ότι σχετικό αίτημα έχει διατυπωθεί αρχικά προς την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου στις 9/7/2009 και τελευταία στις 6/2/2012, χωρίς όμως να έχει υπάρξει μέχρι τώρα απάντηση.

2. Τη δημιουργία χώρων στάθμευσης των ΙΧ αυτοκινήτων πλησίον των σταθμών «Ελληνικό» και «Αργυρούπολη» μέσα στο πρώην αεροδρόμιο (πρώην αμερικάνικη βάση και ελληνική αεροπορική βάση), κάτι που προβλεπόταν στο σχεδιασμό της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ αλλά δεν έχει υλοποιηθεί, γιατί ποτέ δεν παραχωρήθηκαν οι σχετικοί χώροι.

3. Το άνοιγμα διόδου – δρόμου για πεζούς μέσα από το χώρο που σήμερα καταλαμβάνει η Πολεμική Αεροπορία προκειμένου να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι της συνοικίας Αγ. Παρασκευής του δήμου μας προς το σταθμό «Αργυρούπολη».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.