Εγκρίθηκε το νέο λογότυπο του Δήμου Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ;
Ένα νέο λογότυπο θα χαρακτηρίζει πλέον τη δημόσια εικόνα και την επικοινωνία του Δήμου Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης, «σφραγίζοντας» και συμβολικά τη διαδικασία ενοποίησης των τριών πρώην Δήμων. 

Το λογότυπο του Δήμου, που έλαβε έγκριση από την Επιτροπή Τοπωνυμίων, δημιουργήθηκε από εξειδικευμένους σχεδιαστές, στο πλαίσιο της προβλεπόμενης από το νόμο διαδικασίας.
Στόχος του είναι να εκφράσει οπτικά τα στοιχεία που συνθέτουν την ξεχωριστή ταυτότητα του νέου Δήμου, όπως είναι το δάσος, η θάλασσα, η ήπια οικιστική ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον και στην αισθητική του δημόσιου χώρου. Με κυρίαρχα χρώματα το πράσινο και το μπλε, καθώς και με τη χρήση καθαρών γραμμών και σχημάτων, το λογότυπο αποτυπώνει την εικόνα μιας πόλης σύγχρονης, πράσινης, φιλικής για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της.
Η μορφή του παραπέμπει σε ένα δέντρο, του οποίου το φύλλωμα αποτελείται από πράσινα οικοδομικά τετράγωνα, ενώ ο κορμός έχει σχήμα ιστιοφόρου που ταξιδεύει στη θάλασσα.
Το νέο δηλωτικό σήμα θα εφαρμοστεί τόσο στην αλληλογραφία και στα έντυπα του Δήμου, όσο και σε υλικά και εξοπλισμό όπως πινακίδες, οχήματα, κτλ.

Ο Δήμαρχος Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης, κ. Σπύρος Πανάς, δήλωσε σχετικά: «Η έγκριση του νέου λογότυπου έχει για μας ιδιαίτερη σημασία, γιατί αποτελεί το επιστέγασμα της προσπάθειάς μας να δημιουργήσουμε ένα Δήμο που θα συνθέτει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Βάρης, της Βούλας και της Βουλιαγμένης. Είναι ένα λογότυπο που αποτυπώνει με τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια το όραμά μας να προστατεύσουμε τα μοναδικά πλεονεκτήματα του τόπου μας και να διασφαλίσουμε το επίπεδο ποιότητας ζωής που αξίζει σε κάθε έναν από τους πολίτες του.»

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.