“Δημιουργία μικρών και λειτουργικών σχολικών συγκροτημάτων σε κάθε γειτονιά”





Συνάντηση με τους Διευθυντές και τους εκπροσώπους Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων που βρίσκονται στα όρια του Δήμου μας, όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, είχε την Τετάρτη 20 Μαρτίου ο Δήμαρχος Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης, κ. Σπύρος Πανάς.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο κ. Αναστασίου Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, ο κ. Μπελετσιώτης , Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, η κα. Σίνα, Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και η κα. Αργυροπούλου εκπροσωπώντας τον κ. Νιτερόπουλο , Πρόεδρο του ΟΑΠΠΑ.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, στο πλαίσιο της προσπάθειας αφενός για τη δημιουργία ενός μόνιμου διαύλου επικοινωνίας και διαρκούς ενημέρωσης μεταξύ του Δήμου και των εμπλεκομένων στα ζητήματα δημόσιας εκπαίδευσης. Αφετέρου, για να καταστεί αποτελεσματικότερη η προσπάθεια για διαρκή αναβάθμιση των συνθηκών εκπαίδευσης στα σχολεία της περιοχής, μέσω της διασφάλισης υψηλού επιπέδου υπηρεσιών για τα παιδιά και τις οικογένειές τους.
Κατά την εισήγησή του, ο κ. Πανάς παρουσίασε στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των μαθητών που φοιτούν στα σχολεία, καθώς και τις διαθέσιμες υποδομές ανά Δημοτική Ενότητα και εκπαιδευτική βαθμίδα. Όπως προέκυψε από την παρουσίαση, οι υφιστάμενες σχολικές υποδομές επαρκούν για να καλύψουν το σύνολο των μαθητών, με βάση τις προδιαγραφές του Υπουργείου Παιδείας για τον αριθμό μαθητών ανά αίθουσα. Ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Πανάς, ο αριθμός των μαθητών αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες χρονιές, κάτι που απαιτεί έγκαιρο και σωστό προγραμματισμό. Ο κ. Δήμαρχος ανέφερε συγκεκριμένα: «Θα απαιτηθεί σωστότερη κατανομή των μαθητών στα σχολεία του ενιαίου πλέον Δήμου, αλλά και τήρηση αυστηρών κριτηρίων ώστε να εγγράφονται μόνο παιδιά οικογενειών που κατοικούν εντός των ορίων του Δήμου. Η θέσπιση αυτών των περιορισμών είναι απαραίτητη, προκειμένου να διασφαλίσουμε την υψηλή ποιότητα εκπαίδευσης που θέλουμε για τα παιδιά μας, με βάση τις υποδομές που διαθέτουμε».
Παράλληλα, όμως, διατυπώθηκε απο πλευράς Δημάρχου η δέσμευση πως η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει τις ενέργειές της, με σκοπό την ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων.


Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Δήμαρχος παρουσίασε το ιστορικό και τις ενέργειες που υλοποιούνται για την ανέγερση του 3ου Γυμνασίου – Λυκείου Βούλας και του 2ου Λυκείου Βάρης. Αναφέρθηκε επίσης σε νέες εκπαιδευτικές και προνοιακές υποδομές που ολοκληρώθηκαν ή υλοποιούνται, όπως ο 2ος Βρεφονηπιακός Σταθμός Μηλαδέζας και το 3ο Δημοτικό Σχολείο στην περιοχή Ασύρματος της Δημοτικής Ενότητας Βάρης, καθώς και το Γυμνάσιο Βουλιαγμένης. Ο κ. Πανάς παρουσίασε επίσης το πρόγραμμα συντηρήσεων σχολείων που υλοποιεί ο Δήμος, τονίζοντας ότι οι εργασίες γίνονται από ίδιους πόρους αφού δεν υπάρχει χρηματοδότηση από τον ΟΣΚ.
Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο κ. Πανάς αναφέρθηκε επίσης στην πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να εφαρμόσει μια νέα, ολοκληρωμένη φιλοσοφία για τα σχολεία της περιοχής, με βάση τα πρότυπα των σύγχρονων ευρωπαϊκών εκπαιδευτηρίων. Όπως τόνισε: «Η φιλοσοφία αυτή περιλαμβάνει τη δημιουργία μικρών και λειτουργικών σχολικών συγκροτημάτων σε κάθε γειτονιά, τα οποία θα εντάσσονται μορφολογικά στο περιβάλλον, θα καλύπτουν όλες τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες, θα είναι απόλυτα ασφαλή και ανοιχτά στην τοπική κοινωνία, λειτουργώντας ως χώροι άθλησης και πολιτισμού.»

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.