“CINE Αισθήματα” στον Άγιο Δημήτριο




 

 

Οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αγίου Δημητρίου σας προσκαλούν στην 3η κινηματογραφική προβολή που θα γίνει στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» στο Δήμο Αγίου Δημητρίου. Την Παρασκευή 29/3/2013  και ώρα 8 μ.μ.

Στην ταινία του Κώστα Γαβρά «Το τσεκούρι»  («Le couperet»)
Ο Κώστας Γαβράς γεννήθηκε στα Λουτρά Ηραίας Αρκαδίας το 1933 και σπούδασε Συγκριτική Φιλολογία στη Σορβόνη καθώς και κινηματογράφο στην IDHEC.. Καθιερώθηκε με μία σειρά πολιτικών θρίλερ που αποκάλυψαν το βίαιο πρόσωπο δικτατορικών καθεστώτων, μέσα από προσωπικές τραγωδίες ασυμβίβαστων ανθρώπων («Ζ», «Ο αγνοούμενος», «Κατάσταση πολιορκίας» κ.α.). «Το τσεκούρι» είναι ένα μίγμα θρίλερ, μαύρης κωμωδίας, κοινωνικού δράματος που αναφέρεται στον άκρατο καπιταλισμό των δυτικών κοινωνιών του σήμερα. Η ταινία ασχολείται με ένα κοινωνικό θέμα, αυτό της ανεργίας που πλέον μπορεί να πλήξει ακόμη και τους επιτυχημένους ευκατάστατους επαγγελματίες.
Την ταινία θα προλογίσει ο κ. . Πέτρος Κοσκινάς,  επικοινωνιολόγος της Σχολής Καλών Τεχνών του Βερολίνου. Τα τελευταία είκοσι χρόνια ασχολείται στον τομέα της διαφήμισης και είναι συγγραφέας του βιβλίου «70 χρόνια ελληνικής διαφήμισης 1870-1940». Είναι, επίσης, σεναριογράφος της βραβευμένης μικρού μήκους ταινίας “The meaning of life” του Γιάννη Ζιώνγα. Έχοντας ζήσει πολλά χρόνια στη Γαλλία θα μας μεταφέρει την εμπειρία του για τα θέματα που θίγει η ταινία.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.