Ανοιξιάτικο τερίν λαχανικών (ΣΥΝΤΑΓΗ)




Από το μηνιαίο περιοδικό “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” (1€)

«Την έμαθα πρόσφατα τη συνταγή και με ενθουσίασε όταν κατάφερα να την πετύχω από την πρώτη φορά. Την αφιερώνω στον Τάσο που επίσης του αρέσει πολύ»
Λουκία Τζαφέρη, Βέροια Ημαθίας

ΥΛΙΚΑ
– 200 γρ. αρακάς
– 200 γρ. φασολάκια
– 2-3 πατάτες (σε κυβάκια)
– 4 ξερά ψιλοκομ. κρεμμύδια
– 2 αβγά
– 250 γρ. τριμμένη γραβιέρα (όχι πολύ αλμυρή)
– 2 κουτ. σούπας ψιλοκομ. μαϊντανός
– Φρυγανιά τριμμένη
– Αλάτι, πιπέρι
– 4 σφιχτά αβγά (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Κόβουμε τα φασολάκια σε κομματάκια 3-4 εκατοστών και τα βράζουμε σε νερό που κοχλάζει, μαζί με τα υπόλοιπα λαχανικά, έως ότου να μαλακώσουν ελαφρά. Έπειτα, τα σουρώνουμε όλα μαζί, τα αφήνουμε να αποκτήσουν τη θερμοκρασία δωματίου, τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ και τα αναμειγνύουμε με τα δύο χτυπημένα αβγά και τη γραβιέρα. Εξαρτάται από το τυρί για το αν χρειασθεί να αλατίσουμε.

2. Ντύνουμε με χαρτί ψησίματος, που έχουμε βρέξει και στραγγίξει πριν, μία φόρμα του κέικ ή μια τερίν και αδειάζουμε το μείγμα των λαχανικών. Προαιρετικά, μπορούμε να «γεμίσουμε» την τερίνα και με τα τέσσερα σφιχτά αβγά βάζοντας τα ενδιάμεσα στη γέμιση. Τέλος, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC, ελέγχοντας προς το τέλος για το αν η τερίνα έχει ψηθεί και στο εσωτερικό της.

Χρόνος εκτέλεσης: 50 λεπτά
Μερίδες: 6-7

ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” ΜΕ 1€ – ΚΕΡΔΙΣΕ 50€!
Θέλεις να μοιραστείς τα μυστικά της κουζίνας σου; Γνωρίζεις κάποια παλιά συνταγή ή έμαθες για κάποια καινούρια; Στείλε μας με email ([email protected]) ή ταχυδρομικά (Κηφισίας 189, 2ος όροφος, Τ.Κ. 15124, Μαρούσι Αττικής) συνταγές απλών φαγητών που ετοιμάζεις για την οικογένεια, τους φίλους ή τον/την αγαπημένη σου και μπορεί να κερδίσεις 50€!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.